Rezultati 2018 godina

0

IZVJEŠĆE S 1. DRŽAVNOG PRVENSTVA GLUHIH U AMATERSKOM MINI GOLFU ZA GLUHE – ČAKOVEC, 15. RUJNA 2018.

U Čakovcu je, na Smart Golf igralištu, u subotu, dana 15. rujna 2018. godine, prvi put u povijesti hrvatskog sporta gluhih održano Prvenstvo Hrvatske u amaterskom mini golfu za gluhe, na terenu s 18 rupa.

Smart Golf igralište je novi koncept mini golfa s umjetnom travomna površini od 750 m2.

Organitazori natjecanja su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih.

Na natjecanju su sudjelovale tri ekipe, i to iz Varaždina, Zadra i Zagreba sa ukupno 17 natjecatelja na prvenstvu u ženskoj i muškoj konkurencijama.

Što se tiče ženske konkurencije, Stana Marić iz Zagreba, s 32 pokušaja, osvojila je 1. mjesto, dok je Nenad Premužić iz Varaždina s 40 pokušaja osvojio je 1. mjesto u muškoj konkurenciji.

Najstariji sudionik Prvenstva Hrvatske u amaterskom mini golfu za gluhe bio je bio Antun Zagorec (Zagreb), a najmlađa sudionica je bila Sara Mrđa (Zagreb).

Žene:
1. Stana Marić (Zagreb)
2. Maja Sertić (Zagreb)
3. Dženana Lugarić (Varaždin)

Muški:
1. Nenad Premužić (Varaždin)
2. Natko Zelić (Zadar)
3. Žarko Klanac (Zadar)

Više o rezultatima natjecanja možete pogledati  u nastavku:

Rezultati:

Mini Golf 2018. (PDF)

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG

Branko Kauzlarić

 

IZVJEŠĆE S 3. DRŽAVNOG PRVENSTVA GLUHIH U ODBOJCI NA PIJESKU ZA GLUHE–  9. RUJNA 2018.

Dana 09. rujna 2018. u Zagrebu, na terenima KOP-a Siget, održano je 3. Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za gluhe za muškarce i žene.

U natjecanju je sudjelovalo 18 odbojkaša i odbojkašica iz Zagreba te dva odbojkaša iz Siska.

Prvakinje Hrvatske u ženskoj konkurenciji su Iva Žuža i Klara Miletić iz Zagreba, a u muškoj konkurenciji prvo mjesto su osvojili Dominik Žmirić i Zorko Baučić, također iz Zagreba.

Organizatori natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih uz pomoć KOP-a Siget te tajnika KOP-a Siget, g. Luke Humskog.

Konačni plasman:

Muški parovi:

1. Zorko Baučić/Dominik Žmirić
2. Davor Barešić/Kristijan Konjetić
3. Mladen Nikolić/Davor Nikolić
4. Tomislav Perak/Tomislav Augustinović

Ženski parovi:
1. Iva Žuža/Klara Miletić
2. Anamarija Hribar/Lana Skeledžija
3. Kiara Vrljić/Ivana Relata
4. Stana Marić/Mirana Relata

Najboljem ženskom paru (Iva Žuža/Klara Miletić) tajnik KOP-a Siget, Luka Humski poklonio je majice.

Više o rezultatima natjecanja možete pogledati  u nastavku:

Rezultati:

Odbojka na pijesku 2018. (PDF)

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG

Branko Kauzlarić

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA GLUHIH U CAGEBALLU – RIJEKA,
2. LIPNJA 2018.

Cageball se igra 2 x 10 minuta u kavezu dimenzija 15 x 7,5 x 4 metra, igra se tri na tri igrača, a podloga je umjetna trava.  Bitno je da u ovom cageballu nema favorita. Ako je neka momčad dovela vrhunske igrače koje igraju aktivno mali ili veliki nogomet, ali oni nisu ni u kakvoj prednosti, to je bit tog sporta.

Prvi put je HSSG organizirao DP u cageballu u Rijeci gdje su nastupali 8 ekipe iz Osijeka, Varaždina, Zagreba, Nove Gradiške, Rijeke i Splita.

Pobjednik je ekipa Marjan (Split) koja je, nakon vodstva riječkog Galeba u prvom dijelu preokrenuo u svoju korist i osvojio prvo mjesto, a Nova Gradiška je osvojila treće mjesto.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Riječki športski savez gluhih.
Čestitamo Riječkom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja.
Predstavnik HSSG je bio Branko Kauzlarić, a u ime HNSG je predstavljao dopredsjednik Joško Oliš te Bogomil Rumac kao predsjednik RŠSG koji su zajednički vodili organizaciju tog prvenstva.

Više o rezultatima natjecanja možete pogledati  u nastavku:

Rezultati:

Cageball 2018. (PDF)

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG

Branko Kauzlari

 

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA GLUHIH U BADMINTONU 7. TRAVNJA 2018., ZAGREB

U subotu, 7. travnja 2018. na Zagrebačkom velesajmu u dvoranu Badminton centar Max je održana državno prvenstvo u badmintonu.

Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Stana Marić iz Zagreba koja je u finalnom meču protiv Ive Žuža iz Zagreba obranila titulu prošlogodišnjeg naslova državne prvakinje gluhih. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Bepo Nikšić iz Splita koji je u finalu svladao Ivana Miletića također iz Splita.

U ženskim parovima igrali su zagrebački športaši. Prvakinje su Stana Marić i Iva Žuža ispred para Ivane Relata i Petre Bajac.

U muškim parovima nije bilo zbog malog broja prijave, a u mješovitom paru su prvaci Bepo Nikšić i Ivana Relata ispred favoriziranih para Stane Marića i Božidara Bogovića.

Organizatori natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Čestitamo ZSSG-u na organizaciji, te predstavnicu ZSSG-a Vanju Beganović i svim ostalim na pomoći u organizaciji natjecanja. Više o svim rezultatima možete pogledati u biltenu u nastavku.

Rezultate je sastavila Stana Marić :

1. Bilten (PDF)

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG
Branko Kauzlarić

 

 

IZVJEŠĆE S EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 12. SVIBNJA 2018., OSIJEK

U Osijeku, u klupskim prostorijama Osječkog sportskog saveza gluhih održano je ekipno prvenstvo gluhih Hrvatske u šahu. Nastupilo je šest ekipa (Osijek, Bjelovar, Slavonski Brod, Zagreb 1, Zagreb 2, Belišće). Igrao se švicarski sistem Berger (svako sa svakim.

Prvo mjesto je osvojio Zagreb 1, drugo mjesto Zagreb 2, a treće domaćin prvenstva  – Osijek. Natjecanje je otvorio dopredsjednik OSSG Joško i TD za šah i izbornik Darko Švec.

Zahvajujemo Osječkom sportskom savezu gluhih te svim gluhim sportašima koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja.

Rezultati :

– Tablica – EKIPNO PREVENSTVO HRVATSKE,12.05.2018. (PDF)

Izvještaj sastavio  :
TD za šah
Darko Švec

 

 

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE
– EKIPNO, POJEDINAČNO I KOMBINACIJA, 12. i 13. SVIBNJA 2018., VARAŽDIN

U Varaždinu održano je ekipno i pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene. Nastupile su natjecateljice iz Pule, Zagreba, Splita, Siska, N. Gradiške i Karlovca.

Organizator državnog prvenstva gluhih u kuglanju ekipno i pojedinačno za žene je Hrvatski sportski savez gluhih i Varaždinski sportski savez gluhih. Najuspješnija ekipa je Karlovac koja je drugi put zaredom osvojila prvo mjesto u ekipnom natjecanju, Pula 1 je druga i Split 1 je treći.

U nedjelju, 13. svibnja 2018. najviše uspjeha na pojedinačnom dijelu natjecanja je imala Matea Šipić iz Splita sa 533 čunjeva, a drugo mjesto je zauzela Karlovčanka Ramiza Sopčić iz sa 492 čunjeva (ima bolju čišćenje čunjeva) od trećeplasirane sugrađanke Natalije Sonički sa 492 čunja.

U kombinaciji je Natalija Sonički s ukupnom 1024 oborenih čunjeva osvojila prvo mjesto, a druga je Matea Šipić (1002) i treća Ramiza Sopčić (993).

Čestitke ženskoj ekipi Karlovca u ekipnoj i pojedinačno konkurenciji te reprezentativki Mateji Šipić koja je u pojedinačnoj konkurenciji imala svoj dan.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog i pojedinačnog DP u kuglanju za žene.

Rezultati :

1. Žene – ekipno, pojedinačno i kombinacija (PDF)

Izvještaj sastavio :
Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

kuglanje

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE
– EKIPNO, POJEDINAČNO I KOMBINACIJA, – 1. LIGA, 19. – 20. SVIBNJA 2018., SPLIT

U Splitu, na kuglani Poljud  održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji u 1. ligi. Nastupilo je ukupno 6 ekipa. Nastupile su ekipe 1. lige: Varaždin, Zagreb, Split, Rijeka, Karlovac i Požega .
Prvi put u ovom natjecanju su ekipe imali priliku da postanu prvaci Hrvatske  ili ispadaju u drugu ligu, a na kraju je bodovna razlika između prvog i zadnjeg mjesta – 4 boda.

Prvi dan državnog prvenstva gluhih u ekipnoj konkurenciji kuglači Silent iz Zagreba su nakon zadnjeg kruga postali prvaci Hrvatske. Ekipa iz Požege su drugi, a treće mjesto su zauzeli ekipa iz Rijeke. Iz prve lige ispadaju prošlogodišnji prvak Varaždin i Split.

Drugi dan državnog prvenstva gluhih u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je premoćno osvojio igrač i reprezentativac iz Požege Vlado Deanović s 593 oborenih čunjeva, a drugo mjesto Ljubo Pejašinović iz Rijeke (589) dok je treće mjesto zauzeo Željko Miličević iz Požege (569).

U kombinaciju Ljubo Pejašinović sa ukupnim 1165 oborenih čunjeva zauzeo prvo mjesto, a Vlado Deanović drugi (1150), dok je Igor Kolarić sa 1134 osvojio treće mjesto.

Čestitke Splitskom sportskom savezu na organizaciji natjecanja te zahvala sucima na korektnom suđenju.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Splitski sportski savez gluhih. Ovom prilikom čestitamo najboljim ekipama i pojedincima.

Rezultati :

1.  Kuglanje muški-1.liga (PDF)

2. Kuglanje ekipno rezultati (PDF)

Izvještaj sastavio:
Predsjednik HKSG
MIroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO
– 2. LIGA – 21. TRAVNJA 2018., BJELOVAR

U Bjelovaru u Gradskoj kuglani održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji 2. lige. Nastupilo je ukupno 6 ekipa. Muške ekipe 2. lige su: Split 2, Nova Gradiška, Bjelovar, Slavonski Brod, Zadar i Pula.

Organizator i nositelj državnog prvenstva gluhih je Hrvatski sportski savez gluhih. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa Nove Gradiške ispred drugoplasirane ekipe Pule te trećeplasirane ekipe iz “Bilogore” iz Bjelovara. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Stipo Grlić iz ekipe Bilogora (Bjelovar) sa 552 čunja.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Sportski savez gluhih Bjelovar. Ovom prilikom čestitamo najboljim ekipama, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa Nova Gradiška i Pula će u 297. godini nastupati će u prvoj ligi.

Rezultati :

1. Kuglanje muški-2.liga (PDF)

Izvještaj sastavio:
Predsjednik HKSG
MIroslav Gotovac

 

 

IZVJEŠĆE SA STRELJAČKE LIGE GLUHIH U GAĐANJU ZRAČNIM ORUŽJEM ISSF PROGRAMA ZA MUŠKE I ŽENE U 2018. GODINI

Natjecanje gluhih u streljačkoj ligi gluhih u gađanju zračnim oružjem ISSF programa održalo se u 3 kola u streljani u Čakovec – 27. siječnja, 18. veljače i 24. ožujka 2018.

U sva tri kola sudjelovali su strijelci iz Varaždina, Zagreba, Rijeke i Osijeka. Najuspješniji strijelac u disciplini pištolj je Boris Gramnjak dok je kod žena najuspješnija Lana Skeledžija.

U disciplini zračna puška najbolji u ligi su Tomislav Perak u muškoj i Vida Novak u ženskoj konkurenciji.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih, Hrvatski streljački savez gluhih i Varaždinski  sportski savez gluhih. Ovom prilikom čestitamo najboljim ekipama i pojedincima.

Više o svim rezultatima možete vidjeti u nastavku.

Rezultati:

1. kolo (PDF)

2. kolo (PDF)

3. kolo i DP (PDF)
•Norma za nastup na EP gluhih i SP gluhih: Norma (PDF)

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG
Branko Kauzlarić

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.