Rezultati 2017 godina

0

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE I ŽENE – SPRINT i TANDEM, 02.12.2017., ZAGREB

02.12.2017. u Zagrebu održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe muškarce i žene u disciplinama tandem i sprint. Nastupilo je 16 natjecateljica i 16 natjecatelja.

Organizator ovog državnog prvenstva gluhih u kuglanjuje je Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Najuspješniji pojedinac u disciplini sprint bio je Marin Župetić, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija bila Natalija Sonički.

U disciplini tandem najuspješniji su bili par Milorad Rašković i Marijan Mlađan, a u ženskoj konkurenciji Danijela Šagovac i Natalija Sonički.

Čestitke najboljim pojedincima u disciplini sprint te najboljim parovima i želimo svima puno uspjeha u budućim natjecanjima, a pobjednicima državnog prvenstva želimo puno uspjeha u nastupima ze reprezentaciju gluhih.

U nastavku možete pogledati detaljnije rezultate sa ovog DP u kuglanju za žene i muškarce.

Rezultati:

1. Bilten 2017. tandem i sprint (PDF)

U Zagrebu, 05.12.2017.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU 18.11.2017., ZAGREB

18.11.2017. u Zagrebu održano je državno prvenstvo u badmintonu za gluhe muškarce i žene. Nastupilo je 8 gluhih natjecateljica i 7 gluhih natjecatelja.

Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Stana Marić iz Zagreba koja je u finalnom meču protiv Marije Jurillj iz Osijeka došla do naslova državne prvakinje gluhih u 2017. godini. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Davor Barešić iz Zagreb koji je bio bolji od svog klupskog kolege Božidara Bogovića.

U ženskim parovima prvakinje su Iva Žuža i Mirana Relata. U muškim parovima pobjednici su Davor Barešić i Sabahudin Jusić.

Organizatori natjecanja su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Zahvaljujemo sucima,
kao i svim ostalim na pomoći u organizaciji natjecanja . Više o svim rezultatima možete pogledati u biltenu u nastavku.

Rezultati :

1. Bilten 2017. DP badminton (PDF)

U Zagrebu, 28.11.2017.

Izvještaj sastavio :

Miroslav Gotovac- predsjednik ZSSG

šah

IZVJEŠĆE SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA U ŠAHU ZA MUŠKE I ŽENSKE, 11.11.2017. Zagreb

Dana 11.11.2017. održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za šahiste i šahistice. Igralo se u Domu sportova,Trg Krešimira Ćosića 11.

Prvenstvo je otvorio delegat Miroslav Gotovac i TD Darko Švec uz ime domaćeg organizatora ŠDG Silent. Nastupilo je 11 šahista i 5 šahistica. Sudac je bio Mate Ivančić-Fide sudac koji je računalno vodio parove.Kod muških se igralo sedam kola po švicarcu, pobijedio je Bogdan Božinović, drugi je bio Toni Vujčić, treći Emil Nikolić itd. Kod žena se igrao berger (svako s svakim).

Prvo mjesto osvojila je Kristina Špilek,druga je bila Kristina Komljenović, treća Ana Vuljanić. Organizacija je bila dobra. Domaćin je ponudio sokovima, vodom, grickalicama, dok se za ručak išlo u pizzeriju DG.

Ovo prvenstvo je bilo jako uzbudljivo i borbeno, sve partije su se odlučivale u zadnjim minutama. Ova godina je bila jako uspješna, šahisti ŠK “Silent” – Zagreb osvojili su naslov europskih klupskih prvaka u Lundu, Švedska, osigurali su i opstanak u 4.hrvatskoj ligi i to četvrtu kodinu zaredom dok su žene na prvom europskom pojedinačnom prvenstvu osvojile 8. i 10. mjesto. Iduće godine čeka nas Svjetsko ekipno prvenstvo za muške i žene koje će se održati u Manchesteru, Engleska (06.07-17.07.2018.). Najvažnija i naljepša vijest je da je šah ušao u program zimskih Olimpijskih igara. Molio bi sve da budete vrijedni, da vježbate , igrate turnire. Na kraju bi se zahvalio svojim igračima,igračicama, predsjedniku, ZSSG i HSSG na potopori.

Rezultati:

1. Poredak bilten DP 2017. (PDF)

U Zagrebu, 14.11.2017.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

pikado

IZVJEŠĆE SA 5. PRVENSTVA HRVATSKE U PIKADU, 14.10.2017., SESVETE- ZAGREB

14.10.2017. održano je 6. prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe u Zagrebu. Natjecanje se održalo u prostoru Quatro kluba u Sesvetama. Nastupilo je 27 ekipa i 109 natjecatelja iz Varaždina, Bjelovara, Siska, Nove Gradiške, Belišća, Pule, Karlovca, Sl. Broda, Splita, Osijeka i Zagreba. Natjecanje se održalo u disciplini “High score” u 3 kola po 7 krugova. Ista disciplina bila je i u pojedinačnom natjecanju i ekipnom natjecanju.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždin 1 sa 3851 bodova, drugo ekipa Splita sa 3655 boda, a treće ekipa N. Gradiške sa ukupno osvojenih 3624 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija žena je Ankica Čakarić iz Sl. Broda s 939 boda doke je drugo mjesto osvojila Ivane Čengić iz Bjelovara s 878 boda. Treće mjesto osvojila je natjecateljica iz Zagreba, Mirana Relata s ukupno 873 boda.

U muškoj konkurenciji najuspješniji natjecatelji su Darko Horvatić iz ekipe Zagreb 2 s 1108 boda, Josip Rozić iz ekipe Zagreb 4 sa 1088 boda te Ivan Miletić iz Splita s 1068 boda. Ovim putem čestitamo najboljim ekipama prije svega natjecateljima iz Varaždina.

Zahvaljujemo suorganizatorima ovog natjecanja Pikado svavezu Grada Zagreba (http://www.psgz.hr) i svim ostalima na pomoći pri organizaciji ovog državnog prvenstva gluhih u pikadu.

Rezultati :

1. Rezultati – bilten (PDF)

U Zagrebu,18.10.2017.

Izvještaj sastavio  :
Vladimir Hanjš
TD za pikado

 

streljaštvo

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE I ŽENE SERIJSKA ZRAČNA PUŠKA 10 m, 08.10.2017., ČAKOVEC

08.10.2017. u Čakovcu održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini serijska zračna puška 10 m za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 14 ekipa i 58 natjecatelja iz: Varaždina, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Karlovca, Splita, Bjelovara, Siska, Sl. Broda i Pule.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini serijska zračna puška 10 m je Željko Barilić iz SK “Silent” Zagreb sa 344 krugom. Drugo mjesto zauzeo Tomislav Perak iz SK gluhih “Sisak” sa 339 krugova, a treće mjesto zauzeo je Boris Gramnjak iz SK”Silent” Zagreb sa 326 kruga.

U ekipnoj muškoj konkurenciji pobjedu s 989 krugova su odnijeli strijelci iz Zagreba ispred Varaždina koji je ostvario 940 kruga. Treće mjesto zauzela je ekipa iz Osijeka sa 722 kruga.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Kristina Brozović Šokčević iz Rijeke sa 328 kruga ispred Barnjak Anamarije iz Zagreb I ekipe koja je imala 295 kruga. Treće mjesto zauzela je Mirana Relata iz ekipe Zagreb I sa ukupno 293 kruga.

U ekipnoj konkurenciji žena pobjedu s 836 kruga odnijele su natjecateljice iz ekipe Zagreba I ispred ekipe Rijeke koja je ostvarila 784 kruga. Treće mjesto zauzela je ekipa Zagreb 2 s 763

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski sportski savez gluhih. Čestitamo svim strijelcima i zahvaljujemo domaćinima, a posebno Varaždinskom sportskom saveza gluhih na pomoći u organizaciji ovog natjecanja.

Rezultati:

1. Rezultati 2017. (PDF)

U Zagrebu, 09.10.2017.

Izvještaj sastavio:
Milan Lugarić
Dopredsjednik HSSG-a

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU ZA VETERAN 09.09.2017., OSIJEK

09.09.2017. održano je veteransko državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe. Natjecanje je održano u Osijeku s početkom u 13.30 sati. Nastupilo je ukupno 4 ekip4: MNK “Marijan” – Split, MNK “Galeb” – Rijeka, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Slavonac” – Osijek.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Slavonac”- Osijek, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK “Marjan” – Split, a treće MNK “Silent” – Zagreb. Čestitamo ekipi MNK “Slavonac” – Osijek te najboljim igračima.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Osiječki sportski savez gluhih. Zahvaljujemo gradu Osijeku, sucima i svim ostalim osobama na pomoći u organizaciji ovog državnog prvenstva za veterane.

Rezultati : BILTEN – DP u malom nogometu za veterane (PDF)

U Zagrebu, 21.09.2017.

Izvještaj sastavio:
Branko Kauzlarić
Predsjednik HSSG

rukomet

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U RUKOMETU ZA VETERANE, 10.09.2017., OSIJEK

U Osijeku, 10.09.2017., održano je državno prvenstvo u rukometu za gluhe veterane. Nastupile su 3 ekipe: “Slavonac”- Osijek, “Galeb”- Rijeka i “Silent”- Zagreba. Početak natjecanja je bio u 10.30 sati.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Osječki sportski savez gluhih. Prvenstvo je bilo kvalitetno pripremljeno na čemu zahvaljujemo svim organizatorima i volonterima koji su nam pomogli.

Najuspješnija veteranska ekipa na ovom prvenstvu bila je ekipa RK “Silent” iz Zagreba. Drugo mjesto osvojila je ekipa RK “Galeb” iz Rijeke, a treće mjesto ekipa “Slavonac” iz Osijeka. Najbolji strijelac natjecanja bio je Davor Barešić (RK Silent- Zagreb) – 9 golova. Najbolji golman Velimir Čeprinko (RK Slavonac – Osijek). Najbolji igrač bio je Damir Lončarić (RK Silent – Zagreb)

Službeni predstavnik HSSG bio je dopredsjednik HSSG g. Miroslav Gotovac. Osiječki sportski savez dodjelio je male pehare ekipama.

Rezultati:

1. Bilten – zapisnici utakmica (PDF)

U Zagrebu,
14.09.2017.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG
Branko Kauzlarić

 

kuglanje

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE – EKIPNO i POJEDINAČNO, 20. i 21.05.2017., KUTINA

20. i 21.05.2016. u Kutini održano je ekipno i pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene. Nastupile su natjecateljice iz Pule, Zagreba, Splita, Siska, Sl. Broda, N. Gradiške i Karlovca.

Organizator državnog prvenstva gluhih u kuglanju ekipno i pojedinačno za žene je Hrvatski sportski savez gluhih i Sisački sportski savez gluhih. Najuspješnija ekipa je Karlovac koja je osvojila ekipno prvo mjesto, Split 1 je druga i Silent – Zagreb je treći. Slijedeći dan 21.05.2017. najviše uspjeha na pojedinačnom dijelu natjecanja opet je imala predstavnica Karlovaca Danijela Šagovac sa 481 čunja, druga je bila Ramiza Sopčić sa 480 čunjeva također iz Karlovaca dok je treća Matea Šipić iz Splita sa 474 čunjeva.

Čestitke ženskoj ekipi Karlovca u ekipnoj i pojedinačno konkurenciji. Ekipa Splita je druga prije svega zahvaljujući reprezentativki Mateji Šipić koja je jedina srušila rekordnih 500 čunjeva, ali u pojedinačnoj konkurenciji nije imala svoj dan te osvojila treće mjesto na iznimno teškoj kuglani u Kutini. Treće mjesto na veliko iznenađenje osvojila je ženska ekipa Silent – Zagreb koja je za jedan bod bila bolja Pule koja je ove godine podbacila i svakako je bila je favorit za jedno od prva tri mjesta.

U Kutini se igralo na četiri staze jer 5 i 6 staza nije bila tehnički ispravna, a sudila su dva suca.
U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog i pojedinačnog DP u kuglanju za žene.

Rezultati:

1. Žene – ekipno i pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 10.05.2016.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

šah

IZVJEŠĆE S EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 20.05.2017., BELIŠĆE

20.05.2017. u Belišću održano je ekipno prvenstvo gluhih Hrvatske u šahu. Nastupilo je sedam ekipa (Rijeka, Osijek, Bjelovar, Sl. Brod, Zagreb 1, Zagreb 2, Belišće). Igrao se švicarski sistem Berger (svako sa svakim) u 7 kola.

Prvo mjesto je osvojio Zagreb 1, drugo Rijeka, a treće Zagreb 2. Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća g. Domagoj Varžić ,uz predstavnike sportske zajednice Belišća te ŠK Belišće, kao i T.D. HSSG i izbornika Darka Šveca i domaćeg predstavnika sporta gluhih u Belišću g. Josipa Vidakovića.

Zahvajujemo Gradu Belišću i Zajednici športskih udruga grada Belišća te svim gluhim sportašima koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja.

Tablica – DP šah 2017. (PDF)

U Zagrebu, 25.05.2017.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U FUTSALU 1. LIGA MUŠKI 29. i 30.04.2017., BELIŠĆE

29. i 30.04.2017. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 1. ligi. Natjecanje je održano u Belišću s početkom u 10.00 sati u nastavno sportskoj dvorani u Belišću. Nastupilo je ukupno 6 ekipa:

MNK “Galeb – Rijeka, MNK “Marjan” – Split, MNK “Silent” – Zagreb, MNK “Slavonac” – Osijek, MNK “Belišće” – Belišće i MNK “Gluhi” – Varaždin.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Galeb – Rijeka, drugo mjesto osvojio je MNK “Belišće” – Belišće, a treće mjesto MNK “Silent” – Zagreb. Čestitamo ekipi MNK “Galeb – Rijeka na dobroj igri i tituli državnog prvaka gluhih u 2016.

Najbolji igrač i strijelac natjecanja je Kristijan Selaković, najbolji vratar je Ivica Terzić. Za Fair Play ekipu proglašena je MNK “Slavonac” – Osijek.

Organizator su bili ŠUG Belišće, Hrvatski sportski savez gluhih uz veliku i svesrdnu pomoć Grada Belišća- Europskog grada sporta te Zajednice športskih udruga Grada Belišća. Zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji ovog prvenstva. Zahvaljujemo i svim sucima te svim ostalim osobama koje su pomogle u održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: DP u futsalu 1. liga 2017. (PDF)

U Zagrebu, 26.05.2017.

Izvještaj sastavio:

Branko Kauzlarić
Tajnik ZSSG

 

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U FUTSALU ZA GLUHE 2. LIGA MUŠKI, 22.04.2017., BELIŠĆE

U Belišću 22.04.2017. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 2. ligi. Nastupilo je ukupno 3 ekipe: MNK “Silent” 2 – Zagreb, “ŠUG”- Nova Gradiška te domaćin MNK Belišće- Belišće.

Najbolja ekipa u 2. ligi je ekipa MNK Belišće koja je stekla pravo nastupa na DP gluhih u 1. ligi. Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i domaćin MNK Belišće, a službeni predstavnik HSSG bio je Branko Kauzlarić predsjenik HSSG i Miro Opačak, predsjednik HNSG.

Čestitamo MNK Belišće na rezultatu i na odličnoj organizaciji natjecanja te najbojim pojedincima u ekipama. Zahvaljujemo Gradu Belišću i Zajednici športskih udruga grada Belišća na pomoći u organizaciji ovog državnog prvenstva.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 24.04.2017.

kuglanje

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 2. LIGA, 10.04.2017., ŠIBENIK

10.04.2017. u Šibeniku u kuglani “Šubićevac” održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji 2. lige. Nastupilo je ukupno 6 ekipa. Muške ekipe 2. lige su: Rijeka, Karlovac, Bjelovar, Sl. Brod, Zadar i Osijek.

Organizator i nositelj državnog prvenstva gluhih je Hrvatski sportski savez gluhih. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa Rijeke ispred ekipe Karlovca i ekipe iz “Bilogore” iz Bjelovara. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Vlado Deanović iz ekipe Požege sa 567 čunja.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima i najboljim pojedincima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa “Galeb” – Rijeka u 2017. godini nastupati će u prvoj ligi.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 10.04.2017.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
MIroslav Gotovac

 

kuglanje

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO I POJEDINAČNO – 1. LIGA, 01. – 02.04.2017., VARAŽDIN

01 i 02.04.2017. u Varaždinu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji u 1. ligi. Nastupilo je ukupno 6 ekipa. Nastupile su ekipe 1. lige: Varaždin, Zagreb, Split, Požega, N. Gradiška i Pula .

Prvi dan državnog prvenstva gluhih u ekipnoj konkurenciji kuglači Varaždina su za bod bili bolji od prošlogodišnjeg prvaka Silent iz Zagreba te osvojili prvo mjesto dok je treće mjesto osvojila ekipa Splita. Drugi dan državnog prvenstva gluhih u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio najmlađi igrač i reprezentativac iz Varaždina Igor Kolarić, a drugo mjesto Hrvoje Spaija iz Splita dok je treće mjesto zauzeo Anto Gelo iz ekipe Silent iz Zagreba. Čestitke Varaždinskom sportskom savezu na organizaciji natjecanja te zahvala sucima na korektnom suđenju.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Varaždiniski sportski savez gluhih. Ovom prilikom čestitamo najboljim ekipama i pojedincima.

Rezultati:

Muškarci- ekipno 1. liga (PDF)
Muškarci- pojeidnačno 1. liga (PDF)

U Zagrebu, 05.04.2017.

Izvještaj sastavio:

Izbornik HKSG
Stevo Filipović

 

stolni tenis

IZVJEŠĆE S DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 25.03.2017., OSIJEK

25.03.2017. u Osijeku održano je državno prvenstvo u stolnom tenisu: pojedinačno, ekipno, parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je ukupno 6 ekipa ( 3 muške i 3 ženske)
(STK Silent – Zagreb, STK Belišće- Belišće, STK Slavonac- Osijek)

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Osječki sportski savez gluhih. Delegat iz HSSG bio je Marijan Blaha, član I.O. HSSG.

Najuspješnija žena bila je Anamarija Hribar iz Zagreba, a ženski parovi Stana Marić – Anamarija Hribar. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Mladen Bek iz kluba Silent- Zagreb, a u parovima Tomić Ilija i Bek Mladen također iz kluba Silent – Zagreb. U ekipnoj konkurenciji muškoj i ženskoj najuspješnija naša ekipa je STK Silent iz Zagreba

Čestitamo svima na odličnoj organizaciji natjecanja, a posebno zahvaljujemo domaćinima na pomoći u organizaciji ovog državnog prvenstva.

Rezultati:

1. DP stolni tenis (PDF)

U Zagrebu, 28.03.2017.

Izvještaj sastavio:
Miroslav Gotovac
Dopredsjednik HSSG

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.