Rezultati 2016 godina

0

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U FUTSALU 1. LIGA MUŠKI 12.11.2016., VARŽDIN

12.11.2016. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 1. ligi. Natjecanje je održano u Važdinu s početkom u 12.00 sati u dvorani “Graberje”. Nastupilo je ukupno 4 ekipe:
MNK “Galeb – Rijeka, MNK “Marjan” – Split, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Slavonac” – Osijek.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Marjan” – Split, drugo mjesto osvojio je MNK “Silent” – Zagreb, a treće mjesto ekipa MNK “Galeb” – Rijeka. Ekipa MNK “Slavonac” – Osijek iduće sezone 2017. igrati će u 2. malonogometnoj ligi gluhih. Čestitamo našoj ekipi MNK “Marijan” – Split na dobroj igri i tituli državnog prvaka gluhih u 2016.

Voditelji ekipa bili su:

MNK “Galeb – Rijeka – Ilija Golubić,
MNK “Marjan” – Split- Branko Šipić,
MNK “Silent” – Zagreb- Miroslav Gotovac,
MNK “Slavonac” – Osijek- Ivica Vidaković.

Najbolji igrač natjecanja je Mate Spaić, najbolji strijelac Dalibor Međimurec, vratar Marko Prošenski. Za Fair Play ekipu proglašena je MNK “Slavonac” – Osijek.

Organizator su bili Varaždinski sportski savez gluhih i Hrvatski sportski savez gluhih. Zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji ovog prvenstva. Zahvaljujemo gđi. Nevenki Kolarić, g. Ivanu Pajiću te sucima i svim ostalim osobama koje su pomogle u održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: DP u futsalu 1. liga 2016. (PDF)

U Zagrebu, 02.12.2016.

Izvještaj sastavio:

Branko Kauzlarić
Tajnik ZSSG

 

šah

IZVJEŠĆE SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA U ŠAHU ZA MUŠKARCE I ŽENE, 19.11.2016. Zagreb

19.11.2016.održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u šahu za muškarce i žene. Igralo se u prostorijama Zagrebačkog šahovskog saveza u ulici Masarykova 22. Prvenstvo je otvorio delegat HSSG i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza g. Miroslav Gotovac uz predstavnike domaćeg organizatora ŠK Silent.

Nastupilo je 11 šahista i 4 šahistice. Sudac je bio Mate Ivančić –FIDE sudac koji je računalno vodio parove.

Održala se i minuta šutnje za pokojnog šahistu Vladimira Dolinara koji je preminuo u srpnju 2016. Igralo se sedam kola po švicarcu. Pobijedio je stari i novi prvak Bogdan Božinović, drugi je Goran Cechi, treći Emil Nikolić i tako dalje.

Kod žena se igrao berger dvokružno. Prvo mjesto je osvojila Kristina Špilek, druga je bila Ana Vuljanić, treća Kristina Komljenović i četvrta Ružica Lovrić.

Organizacija je bila dobra na ručak se išlo nakon natjecanja u pivnicu Medvedgrad. Vezano za međunarodne nastupe istakuo bih da je Bogdan Božinović osvojio 4. mjesto na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu gluhih u Yerevanu, dok je Zlatko Klarić bio peti. Čestitamo najboljim šahisticama i šahistima i želimo im još puno dobrih uspjeha na domaćim i međunarodnim natjecanjima za gluhe.

Šahovski klub Silent i drugu godinu zaredom osigurao opstanak u jakoj 4. ligi HŠS.

Više detalja o samom natjecanju možete vidjeti u biltenu i izvješću.

Rezultati:
1. Poredak bilten (PDF)

U Zagrebu, 01.12.2016.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

streljaštvo

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKARCE I ŽENE SERIJSKA ZRAČNA PUŠKA 10 m, 22.10.2016., Osijek

22.10.2016. u Osijek na streljani “Pampas” održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini serijska zračna puška 10 m za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 14 ekipa i 44 natjecatelja iz: Varaždina, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Karlovca, Bjelovara, Siska i Sl. Broda.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini serijska zračna puška 10 m je Željko Barilić iz SK “Silent” Zagreb sa 327 krugom. Drugo mjesto zauzeo Tomislav Perak iz SK gluhih “Sisak” također sa 327 krugova, a treće mjesto zauzeo je Boris Gramnjak iz SK”Silent” Zagreb sa 322 kruga.

U ekipnoj muškoj konkurenciji pobjedu su odnijeli strijelci iz Zagreba sa 964 krugova ispred Siska koji je napravio 856 kruga. Treće mjesto zauzela je ekipa iz Varaždina sa 807 kruga.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Anđa Relata iz Zagreba sa 322 kruga ispred Kristine Brozović – Šokčević iz Rijeke koja je imala 321 kruga. Treće mjesto zauzela je Vida Puškadija iz Varaždina sa ukupno 316 kruga.

U ekipnoj konkurenciji žena pobjedu su odnijele natjecateljice iz zagreba sa 908 kruga.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Osiječki sportski savez gluhih te GSD “Osijek 1784”. Čestitamo svim strijelcima i zahvaljujemo domaćinima, a posebno GSD “Osijek 1784” i njihovim sucima na pomoći u organizaciji ovog natjecanja.

Rezultati:

1. Rezultati 2016. (PDF)

U Zagrebu, 24.10.2016.

Izvještaj sastavila:
Nevenka Kolarić
TD za streljaštvo HSSG

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 2. LIGA MUŠKI 15.10.2016., NOVA GRADIŠKA

15.10.2016. u Novoj Gradišci održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 2. liga. Nastupilo je ukupno 4 grada: Zadar, Nova Gradiška, Belišće, Varaždin.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i domaćin sportska udruga gluhih u Novoj Gradišci.
Čestitamo sportskoj udruzi Nova Gradiška sportskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja kao i najboljim ekipama te pojedincima.

U Zagrebu, 24.10.2016.

 

pikado

 

 

IZVJEŠĆE SA 5. PRVENSTVA HRVATSKE U PIKADU, 08.10.2016., SESVETE- ZAGREB

08.10.2016. održano je 5. prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe u Zagrebu. Natjecanje se održalo u prostoru Quatro kluba u Sesvetama. Nastupilo je 23 ekipe i 110 natjecatelja iz Varaždina, Bjelovara, Siska, Nove Gradiške, Belišća, Pule, Karlovca, Rijeke, Sl. Broda, Osijeka i Zagreba. Natjecanje se održalo u disciplini “High score” u 3 kola po 7 krugova. Ista disciplina bila je i u pojedinačnom natjecanju i ekipnom natjecanju.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždina 1 sa 4267 bodova, drugo ekipa Varaždin 2 sa 3816 boda, a treće ekipa N. Gradiške sa ukupno osvojenih 3531 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija žena je Stjepana Vidaković iz Belišća sa 1005 bodova ispred Stane Marić iz ekipe Zagreb 4 koja je osvojila ukupno 961 bod. Treće mjesto osvojila je natjecateljica iz Zadra, Anita Bičanić sa ukupno 955 boda.

U muškoj konkurenciji najuspješniji su bili igrači ekipe Varaždin 1. Robert Šinko sa 1180 bodova, Pero Telebar sa 1064 boda i Dimitrije Kolarić sa 1033 boda. Ovim putem čestitamo najboljim ekipama prije svega natjecateljima iz Varaždina.

Zahvaljujemo suorganizatorima ovog natjecanja Pikado svavezu Grada Zagreba (http://www.psgz.hr) i svim ostalima na pomoći pri organizaciji ovog državnog prvenstva gluhih u pikadu.

Rezultati:

1. Rezultati – bilten (PDF)

U Zagrebu, 11.10.2016.

Izvještaj sastavio:
Vladimir Hanjš
TD za pikado

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU 18.06.2016., OSIJEK

18.06.2016. u Osijeku održano je državno prvenstvo u badmintonu za gluhe muškarce i žene. Nastupilo je 13 natjecateljica i 4 gluhih natjecatelja.

Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Anita Radić iz Splita koja je u finalnom meču protiv Melani Turković došla do naslova državne prvakinje gluhih u 2016. godini. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Bepo Nikšić iz Splita.

U ženskim parovima prvakinje su Anita Radić i Melani Turkić.
U muškim parovima pobjednici su Bepo Nikšić i Toni Kerum.

Organizatori natjecanja su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Osječki sportski savez gluhih. Zahvaljujemo sucima,
BK Osijek kao i svim ostalim volonterima na pomoći u organizaciji natjecanja .

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Zagrebu, 30.06.2016.

Izvještaj sastavio:

Miroslav Gotovac- predsjednik ZSSG

 

stolni tenis

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 29.06.2016., ZAGREB

11.06.2016. u Zagrebu održano je državno prvenstvo u stolnom tenisu: pojedinačno, ekipno, parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je ukupno 7 ekipa (muških i ženskih)
(STK Silent – Zagreb, STK Belišće- Belišće, STK Nova Gradiška- Nova Gradiška i STK Slavonac- Osijek)

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Delegat iz HSSG bio je Miroslav Gotovac, dopredsjednik HSSG.

Najuspješnija žena bila je Anamarija Hribar iz Zagreba, a ženski parovi Paola Balder – Anamarija Hribar. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Mladen Bek iz kluba Silent- Zagreb, a u parovima Tomić Ilija i Bek Mladen također iz kluba Silent – Zagreb. U ekipnoj konkurenciji muškoj i ženskoj najuspješnija naša ekipa je STK Silent iz Zagreba

Čestitamo svima na odličnoj organizaciji natjecanja, a posebno zahvaljujemo GSTK “Zagreb” na pomoći u organizaciji ovog državnog prvenstva.

Rezultati:

1. DP stolni tenis (PDF)

U Zagrebu, 29.06.2016.

Izvještaj sastavio:
Miroslav Gotovac
Dopredsjednik HSSG

rukomet

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U RUKOMETU ZA VETERANE, 04.06.2016.

U Zagrebu, 04.06.2016., u dvorani Fusio održano je državno prvenstvo u rukometu za gluhe veterane. Nastupile su 4 ekipe: “Marjan”- Split, “Slavonac”- Osijek, “Galeb”- Rijeka i “Silent”- Zagreba. Početak natjecanja je bio u 12.00 sati.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Prvenstvo je bilo kvalitetno pripremljeno na čemu zahvaljujemo svim organizatorima i volonterima koji su nam pomogli.

Najuspješnija ekipa na ovom prvenstvu veterana bila je ekipa RK “Silent” iz Zagreba. Drugo mjesto osvojila je ekipa RK “Marjan” iz Splita, a treće ekipa “Slavonac” iz Osijeka.

Bila je prijelomna i uzbudljiva utakmica u 2. kolu između RK Silenta i RK Marjan (12:11 za RK Silent) u kojem su se istaknuli bivši igrači reprezentacije gluhih Hrvatske (D. Lončarić, M. Bašić, A. Naumovski, R. Kvesić…), a na tribini gledališta prisustovao je izbornik i trener reprezentacije Vojislav Bjegović. Suci su bili Žarko Jerneić i Zdravko Marković, a zapisnik i mjeritelj vremena je bio Rudolf Vidović. Nadzornici utakmice su bili Branko Kauzlarić i Kristijan Živković.

U ime ZSSG dopredsjednik g. Kristijan Živković je dodijelio pokale svim kapetanima ekipe, a predsjednik HSSG g. Branko Kauzlarić dodjelio je prijelazni pokal RK Silent.

Rezultati:

1. Bilten – zapisnici utakmica (PDF)

U Zagrebu, 08.06.2016.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HSSG
Branko Kauzlarić

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 2. LIGA 28.05.2016., ZAGREB

28.05.2016. u Zagrebu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji 2. lige. Nastupilo je ukupno 6 ekipa. Muške ekipe 2. lige su: Požega, Karlovac, Pula, Sl. Brod, Zadar i Osijek.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa Požege ispred ekipe Pule i ekipe iz Karlovca. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Željko Miličević iz ekipe Požege sa 569 čunja.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima i najboljim pojedincima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa Požega i ekipa Pule u 2017. godini nastupati će u prvoj ligi.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 08.06.2016.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
MIroslav Gotovac

 

šah

IZVJEŠĆE SA EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 14.05.2016., OSIJEK

14.05.2016. u Osijeku održano je ekipno prvenstvo gluhih Hrvatske u šahu. Nastupilo je šest ekipa (Rijeka, Osijek, Varaždin, Sl. Brod, Zagreb 1 i Zagreb 2). Igrao se švicarski sistem Berger (svako sa svakim) u 5 kola.

Prvo mjesto je osvojio Zagreb 1, drugo Zagreb 2, a treće Osijek. Natjecanje je otvorio član I.O. HSSG  Marijan Blaha, uz predsjednicu Osječkog sportskog saveza gluhih Ljiljanu Brkić i člana I.O. HSSG Nevenka  Kolarić. Domaćin ekipnog prvenstva 2017.bit će utvrđen na skupštini HSSG.
(kandidati za domaćina su Varaždin i Sl.Brod).

Tablica – DP šah 2016 (PDF)

U Zagrebu, 17.05.2016.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE – EKIPNO i POJEDINAČNO, 07. i 08.05.2016., Sl. Brod

07. i 08.05.2016. u Sl. Brodu u kuglani “Vijuš” održano je ekipno i pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene. Nastupile su natjecateljice iz Pule, Zagreba, Splita, Siska, Sl. Broda, N. Gradiške i Karlovca.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Sportski savez gluhih Brodsko posavske županije. Najuspješnijia kuglačica u pojedinačnoj konkurenciji bila je Matea Šipić iz Splita sa srušenih 511 čunja ukupno, a najuspješnija ekipa na ovom državnom prvenstvu je ekipa Splita 1 za koju su nastupale: Mirjana Kevo, Matea Šipić i Mira Ivčević.

Drugo mjesto zauzela je ekipa ŠDG Pula, a treće ekipa KKG Karlovac. Ovom prilikom čestitamo kuglačicama navedenih ekipa te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Sportskom savezu gluhih Brodsko posavske županije na dobroj organizaciji ovog državnog prvenstva.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog i pojedinačnog DP u kuglanju za žene.

Rezultati:
1. Žene – ekipno i pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 10.05.2016.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU ZA VETERANE 23.04.2016., Rijeka

23.04.2016. održano je veteransko državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe. Natjecanje je održano udvorani SC “Kozala” u Rijeci s početkom u 10.00 sati. Nastupilo je ukupno 5 ekipa: MNK “Marijan” – Split, MNK “Galeb” – Rijeka, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Zadar”- Zadar, MNK “Slavonac” – Osijek.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Galeb”- Rijeka, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK “Silent” – Zagreb, a treće mjesto ekipa MNK “Marjan” – Split. Čestitamo ekipi MNK “Galeb”- Rijeka te najboljim igračima.

Najbolji golman je bio Boris Valentić (MNK “Galeb”), najbolji strijelac je bio Davor Barešić (MNK “Silent”) sa postignutih 5 golova. Najbolji igrač turnira je bio Ivica Sokčević (MNK “Galeb”).

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Riječki sportski savez gluhih. Zahvaljujemo gradu Rijeci (pokrovitelj dvorane Kozala), te sucima i zapisničaru (Kristijanu Selaković), medicinskom osoblju na pružanju prve pomoći i svim ostalim osobama na pomoći u organizaciji ovog državnog prvenstva za veterane.

Rezultati:
1. DP u malom nogometu za veterane (PDF)

U Zagrebu, 25.04.2016.

Izvještaj sastavio:
Branko Kauzlarić
Predsjednik HSSG

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE -1. LIGA – EKIPNO i POJEDINAČNO, 16-17.04.2016., BJELOVAR

16.04.2016. u Bjelovaru u Gradskoj kuglani- Bjelovar održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u ekipnoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji iz Bjelovara, Rijeke, Zagreba, Splita, N. Gradiške i Varaždina.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Sportski savez gluhih Bjelovar.
Najuspješnija ekipa bila je ekipa KK “Silent” – Zagreb ispred ekipe iz Varaždina i N. Gradiške.

Drugog dana natjecanja 17.04.2016. u pojedinačnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Stipo Grlić iz KK”Silent” – Zagreb. Drugo mjesto zauzeo je Dimitrije Kolarić iz KK “Gluhi 1954” – Varaždin dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Josip Puškadija. Ovom prilikom čestitamo njaboljim kuglačima i najboljim ekipama te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Sportskom savezu gluhih Bjelovar na odličnoj organizaciji natjecanja i ostalim osobama koji su pomogli
u organizaciji ovog natjecanja.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog i pojedinačnog DP u kuglanju – 1. liga.

Rezultati:
1. Muški – 1. liga ekipno (PDF)
2. Muški – 1. liga pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 19.04.2016.

Izvještaj sastavio:
Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

streljaštvo

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA GLUHIH HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZRAČNO ORUŽJE ISSF PROGRAM 12.03.2016., ČAKOVEC

Državno prvenstvo gluhih u streljaštvu održano je 12.03.2016. u streljani Čakovec. Nastupilo je ukupno 18 natjecatelja i natjecateljica.

Naš najuspješniji gluhi strijelac u disciplini zračni pištolj 10 m je Ivica Šokčević iz
SK “Galeb” – Rijeka. Dok je u disciplini zračna puška najuspješniji bio Darko Bakić iz SK “Silent” – Zagreb

U disciplini zračna puška 10m najuspješnija žena je Vida Novak iz SKG “Varaždin” – Varaždin dok je u ženskom zračnom pištolju na 10 m pobjednica bila Lana Skeledžija iz SK “Silent” – Zagreb.

Više o svim rezultatima natjecatelja pogledajte u prilogu.

Rezultati:
1. Bilten DP gluhih i finale lige gluhih (PDF)

U Varaždinu, 15.03.2016.

Izvještaj sastavila:
TD streljaštvo HŠSG – Nevenka Kolarić

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.