Rezultati 2015 godina

0

IZVJEŠĆE SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA U ŠAHU ZA MUŠKE I ŽENSKE, 28.11.2015. Zagreb

Dana 28.11.2015. održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za muške i ženske.
Igralo se po prvi puta u prostorijama Zagrebačkog sportskog saveza u ulici Savska cesta 137. Prvenstvo je otvorio delegat HSSG Miroslav Gotovac i TD Darko Švec uz domaćeg organizatora  ŠDG Silent. Nastupilo je 11 šahista i 5 šahistica.Sudac je bio Mate Ivančić -FIDE sudac koji je računalno vodio parove.

Održana je minuta šutnje za našeg pokojnog šahistu Josipa Srdanovića koji je umro 1.9.2015.
Igralo se sedam kola po švicarcu.Nakon uzbudljivih i dramatičnih 7 kola  dva igrača su imali po 6 boda, ali po dodatnom kriteriju najviše znanja i sreće imao je Bogdan Božinović koji je osvojio 1.mjesto, drugo mjesto ja pripalo Toniju Vujčiću, a treći je Darko Švec i tako dalje.

Kod žena se igrao švicarski sistem berger (svako s svakim). Prvo mjesto je osvojila Kristina Špilek sa 3,5 boda, druga je bila Ana Vuljanić sa 2,5, a treća je bila RužicaLovrić sa 2 boda koje imala bolji dodatni kriterij od Kristine Komljenović koja je osvojila 4.mjesto i dok je peta bila Irena Premužić.

Organizacija je bila dobra. Domaćin je ponudio sokovima, vodom i grickalicama sve sudionike, dok se za ručak išlo u pivnicu Medvedgrad . Ovo prvenstvo je bilo najjače u zadnjih 5 godina, bilo je jako borbeno i uzbudljvo, kako kod muških tako i kod žena. Ove godine smo imali Europsko prvenstvo u Bakuu, Azerbejždanu gdje su muška i ženska reprezentacija osvojili srebne medalje i to je jedan od najveći uspjeha u povijesti sporta gluhih u jednom sportu.

Po prvi puta muški su nastupili u IV. Hrvatskoj šahovskoj ligi i osigurali nastavak natjecanja u istoj ligi, dok su žene igrale Kup Hrvatske za čujuće. Sve u svemu 2015. je bila je izvrsna godina. Zahvalio bi se svojim, igračima, igračicama, predsjedniku, savezu na radu. Nadam se da ćemo i dalje uspješno surađivati. Hvala svima.

Čestitamo najboljim šahisticama i šahistima i želimo im još puno dobrih uspjeha na međunarodnim natjecanjima za gluhe.

Više detalja o samom natjecanju možete vidjeti u biltenu i izvješću.

Rezultati:

1. Poredak bilten (PDF)

U Zagrebu, 03.12.2015.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU ZA VETERANE 14.11.2015., ZADRU

14.11.2015. održano je veteransko državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe. Natjecanje je održano udvorani SC Višnjik u Zadru s početkom u 10.00 sati. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: MNK “Marijan” – Split, MNK “Galeb” – Rijeka, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Zadar”- Zadar.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Zadar”- Zadar, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK “Marijan” – Split, a treće mjesto ekipa MNK “Galeb” – Rijeka. Čestitamo ekipi MNK “Zadar” te najboljim igračima.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zadraski sportski savez gluhih. Zahvaljujemo sucima i svim ostalim osobama na pomoći u organizaciji ovog državnog prvenstva za veterane.

Rezultati: BILTEN – DP u malom nogometu za veterane (PDF)

U Zagrebu, 19.11.2015.

Izvještaj sastavio:
TD za mali nogomet: Miro Opačak

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 1. LIGA MUŠKI 24.10.2015., ZAGREB

24.10.2015. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 1. ligi. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani fusio na Zagrebačkom Velesajmu sa početkom u 10.00 sati. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: MNK “Marijan” – Split, MNK “Zadar ” – Zadar, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Slavonac” – Osijek.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Silent” – Zagreb, drugo mjesto osvojio je MNK “Marijan” – Osijek, a treće mjesto ekipa MNK “Marjan” – Split. Ekipa MNK “Zadar” iduće sezone 2016. igrati će u 2. malonogometnoj ligi gluhih. Čestitamo našoj ekipi MNK “Silent” na dobroj igri i tituli državnog prvaka gluhih u 2015.

Organizator su bili Zagrebački sportski savez gluhih i Hrvatski sportski savez gluhih. Zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji ovog prvenstva. Zahvaljujemo i sucima i svim ostalim osobama koje su pomogle u održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: REZULTATI – DP u malom nogometu 1. liga 2015. (PDF)

U Zagrebu, 26.10.2015.

Izvještaj sastavio:

Branko Kauzlarić
Tajnik ZSSG

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU MUŠKARCI POJEDINAČNO 17.10.2015., POŽEGA

17.10.2015. u kuglani u Požegi održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe muškarce u pojedinačnoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji i natjecateljice iz Zagreba, Požege, Varaždina, Bjelovara, N. Gradiške, Rijeke, Splita, Karlovca, Pule, Slavonskog Broda.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih te Požeški sportski savez gluhih. Najuspješniji kuglač je Stipe Grlić iz Zagreba sa 545 čunjeva ispred Vlade Deanovića koji je pogodio 539 činjeva. Treće mjesto zauzeo je Josip Puškadija sa 523 čunja. Ovom prilikom čestitamo najboljim pojedincima i želimo im još mnogo uspjeh u daljnjim natjecanjima.

Zahvaljujemo na pomoći u organizaciji Požeškom sportskom savezu gluhih, sucima i svima ostalima koji su pomogli o organizaciji ovog državnog prvenstva.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak pojedinačnog DP u kuglanju za gluhe.

Rezultati:

1. Muškarci – pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 20.10.2015.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

streljaštvo

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE I ŽENE
SERIJSKA ZRAČNA PUŠKA 10 m, 03.10.2015., ČAKOVEC

03.10.2015. u Čakovcu održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini serijska zračna puška 10 m za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 8 ekipa i 44 natjecatelja iz: Varaždina, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Karlovca, Bjelovara, Zadra i Siska.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini serijska zračna puška 10 m je Tomislav Perak iz Siska sa 331 krugom. Drugo mjesto zauzeo Željko Barilić je iz Zagreba sa 316 krugova, a treće mjesto zauzeo je Mario Šimegi iz Varaždina sa također 316 kruga.

U ekipnoj muškoj konkurenciji pobjedu su odnijeli strijelci iz Zagreba sa 911 krugova ispred Varaždina koji je napravio 878 kruga. Treće mjesto zauzela je ekipa Siska sa 694 kruga.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Anđa Relata iz Zagreba sa 311 kruga ispred Majde Baćić iz Rijeke koja je imala 304 kruga. Treće mjesto zauzela je Minđek Ela iz Varaždina sa ukupno 302 kruga.

U ekipnoj konkurenciji žena pobjedu su odnijele natjecateljice iz Varaždina sa 872 kruga.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski sportski savez gluhih. Čestitamo svim strijelcima i zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji ovog natjecanja.

 

Rezultati:

1. Rezultati 2014. (PDF)

U Zagrebu, 20.10.2015.

Izvještaj sastavila:
Nevenka Kolarić
TD za streljaštvo HŠSG

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 2. LIGA MUŠKI 10. – 11.10.2015., RIJEKA

10. – 11.10.2015. u Rijeci održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 2. liga. Nastupilo je ukupno 5 gradova: Zagreb “Slava Raškaj”, Rijeka, Nova Gradiška, Belišće, Varaždin.

Pobjednik 2. lige je ekipa MNK “Galeb” iz Rijeke, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK “Belišće” iz Belišća, a treće mjesto ekipa MNK “Nova Gradiška” iz Nove Gradiške. Ekipa MNK “Galeb” iz Rijeke ostvarila je pravo nastupa u 1. ligi za 2016. godinu.

Najbolji strijelac natjecanja je Darko Val (MNK Belišće) sa 16 postignutih golova. Najbolji golman je Marko Prošenski (MNK Rijeka), a najbolji igrač državnog prvenstva je Kristijan Selaković. (MNK Rijeka).

U ime HSSG predsjednik Branko Kauzlarić i TD futsal Joško Oliš uručili su kapetanima MNK Rijeke, MNK Belišće i MNK Nova Gradiška pokale za plasmane (prvo, drugo i treće mjesto) te trojici najboljih igrača.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Riječki sportski savez gluhih.
Čestitamo Riječkom sportskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja kao i najboljim ekipama te pojedincima.

Više o rezultatima natjecanja možete pogledati u biltenu u nastavku.

Rezultati:

1. Muškarci- 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 12.10.2015.

Izvještaj sastavio:
TD mali nogomet
Joško Oliš

 

rukomet

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U RUKOMETU ZA VETERANE, 04.07.2015.

04.07.2015. u Rijeci u dvorani 3. Maj održano je državno prvenstvo u rukometu za gluhe veterane. Nastupile su 4 ekipe: “Marjan”- Split, “Slavonac”- Osijek, “Galeb”- Rijeka i “Silent”- Zagreba. Početak natjecanja je bio u 12.00 sati.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Riječki sportski savez gluhih. Prvenstvo je je kvalitetno pripremljeno na čemu zahvaljujemo svim organizatorima i volonterima koji su nam pomogli. Ovom prilikom čestitamo gluhim domaćinima u Rijeci na 60. obljetnici organiziranog bavljenja sportom i 60. rođendanu ŠDG “Galeb” – Rijeka !

Najuspješnija ekipa na ovom prvenstvu veterana bila je ekipa RK “Silent” iz Zagreba. Drugo mjesto osvojila je ekipa RK “Marjan” iz Splita, a treće ekipa “Slavonac” iz Osijeka.

Rezultati:

1. Bilten – (PDF)

U Zagrebu, 07.07.2015.

Izvještaj sastavio:

TD za rukomet- Marijan Knežić

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU 13.06.2015., ZAGREB

13.06.2015. u dvorani “Vinko Bek” u Zagrebu održano je državno prvenstvo u badmintonu za gluhe muškarce i žene. Nastupilo je 8 natjecateljica i 7 gluhih natjecatelja.

Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Maja Sertić iz Zagreba koja je u finalnom meču protiv Stane Marić došla do naslova državne prvakinje gluhih u 2015. godini. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Bepo Nikšić iz Splita koji je u finalu svladao Božidara Bogovića iz Zagreba.

U ženskim parovima prvakinje su M.Sertić i S. Marić ispred para I. Relata i M. Relata.
U muškim parovima pobjednici su B. Nikšić i I. Maletić.

Organizatori natjecanja su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Zagrebački sportski savez gluhih. Zahvaljujemo sucima i svim ostalim volonterima na pomoći u organizaciji natjecanja i službenom predstavniku HSSG g. Branku Kauzlariću.

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Zagrebu, 19.06.2015.

Izvještaj sastavio:

Miroslav Gotovac- predsjednik ZSSG

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 2. LIGA 06.06.2015., SLAVONSKI BROD

06.06.2015. u Sl. Brod održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji 2. lige. Nastupilo je ukupno 7 ekipa. Muške ekipe 2. lige su: N. Gradiška, Split, Karlovac, Pula, Sl. Brod, Zadar i Osijek.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Sportski savez gluhih Brodsko posavske županije. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa N. Gradiške ispred Splita i ekipe iz Karlovca. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Željko Miličević iz ekipe N. Gradiške sa 553 čunja.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima i najboljim pojedincima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa N. Gradiške i Splita u 2015. godini nastupati će u prvoj ligi.

Čestitamo Sportskom savezu gluhih Brodsko posavske županije na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci – ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 08.06.2015.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

stolni tenis

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 30.05.2015., SV. NEDELJA

30.05.2015. u Sv. Nedelji održano je državno prvenstvo u stolnom tenisu: pojedinačno, ekipno, parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je ukupno 6 ekipa (STK Silent 1- Zagreb, STK Silent 2- Zagreb, STK Belišće- Belišće, STK Nova Gradiška- Nova Gradiška i STK Sluh – Sisak, STK Slavonac- Osijek)

Organizatori su bili Hrvatski športski savez gluhih i Zagrebački športski savez gluhih. Delegat iz HSSG bio je Miroslav Gotovac, dopredsjednik HSSG.

Najuspješnija žena bila je Anamarija Hribar iz Zagreba, a ženski parovi Stana Marić – Anamarija Hribar. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Mladen Bek iz kluba Silent- Zagreb, a u parovima Tomić Ilija i Zlatko Sever također iz kluba Silent – Zagreb.

Čestitamo svima na odličnoj organizaciji natjecanja, a posebno STK “Sv. Nedelja- Novaki” , te gradonačelniku
Sv. Nedelje g. Dragi Prahinu što Sv. Nedelja već duži niz godina daje potporu gluhim stolnotenisačima u organizaciji ovog natjecanja.

Rezultati:

1. DP stolni tenis (PDF)

U Zagrebu, 03.06.2015.

Izvještaj sastavio:
Miroslav Gotovac
Dopredsjednik HSSG

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE – EKIPNO i POJEDINAČNO, 23. i 24.05.2015., SPLIT

23. i 24.05.2015. u Splitu u kuglani “Poljud” održano je ekipno i pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene. Nastupile su natjecateljice iz Pule, Zagreba, Splita, Siska, Sl. Broda, N. Gradiške i Karlovca.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Splitski sportski savez gluhih. Najuspješnijia kuglačica u pojedinačnoj konkurenciji bila je Matea Šipić iz Splita sa srušenih 496 čunja ukupno, a najuspješnija ekipa na ovom državnom prvenstvu je ekipa Pula 1 za koju su nastupale: Suzana Čekić, Zdenka Filipović, Marija Radić.

Drugo mjesto zauzela je ekipa N. Gradiške, a treće ekipa Split 1. Ovom prilikom čestitamo kuglačicama navedenih ekipa te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Splitskom sportskom savezu gluhih na dobroj organizaciji ovog državnog prvenstva.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog i pojedinačnog DP u kuglanju za žene.

Rezultati:

1. Žene – ekipno i pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 02.06.2015.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

šah

IZVJEŠĆE SA EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 23.05.2015., RIJEKA

23.05.2015. u Rijeci održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu. Nastupilo je šest ekipa
(Rijeka, Osijek, Varaždin, Bjelovar, Zagreb 1 i Zagreb 2). Igrao se švicarski sistem Berger (svako sa svakim) u 5 kola.

Prvo mjesto je osvojio Zagreb 1, drugo Rijeka, treće Varaždin, četvrto Zagreb 2, peto Osijek i šesto Bjelovar. Natjecanje je otvorila gđa. Nevenka Kolarić- član I.O. HŠSG   uz prisustvo domaćina  i TD za šah  Darko Švec.

Prijedlog za domaćina ekipnog prvestva za je 2016, je Varaždin, a rezervna opcija je Osijek

– Tablica – DP šah 2015.  (PDF)

U Zagrebu, 25.05.2015.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

streljaštvo

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA GLUHIH HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZRAČNO ORUŽJE ISSF PROGRAM 17.05.2015., ČAKOVEC

Državno prvenstvo gluhih u streljaštvu održano je 17.05.2015. u streljani Čakovec. Nastupilo je ukupno 21 natjecatelja i natjecateljica.

Naš najuspješniji gluhi strijelac u disciplini zračna puška i zračni pištolj 10 m je Boris Gramnjak iz
SK Silent -Zagreb.

U disciplini zračna puška 10m najuspješnija žena je Majda Baćić iz SK Galeb – Rijeka dok je u ženskom zračnom pištolju na 10 m pobjednica Ela Minđek iz SK Gluhi 1954- Varaždin.

Isti dan održana je i završnica Hrvatske lige u streljaštvu za gluhe, a u nastavku možete vidjeti rezultate svih kola navedenog natjecanja.

Rezultati:

1. Bilten DP gluhih i finale lige gluhih (PDF)

U Varaždinu, 18.05.2015.

Izvještaj sastavila:
TD streljaštvo HŠSG – Nevenka Kolarić

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE -1. LIGA – EKIPNO 09.05.2015., RIJEKA

09.05.2015. u Rijeci u kuglani “3. Maj” održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u ekipnoj konkurenciji. Nastupile su natjecatelji iz Bjelovara, Rijeke, Zagreba, Varaždina i Požege.

Organizator su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Riječki sportski savez gluhih. Najuspješniji pojedinac u ekipi bio je Ljubo Pejašinović iz Rijeke sa srušenih 577 čunjeva (11 više nego u 2014.), ali pobjedu ipak je odnijela ekipa KK Bilogora iz Bjelovara. Drugo mjesto zauzela je ekipa KK Gluhi 1954 – Varaždin dok je treće mjesto zauzela ekipa KK Silent – Zagreb. Ovom prilikom čestitamo kuglačima navedenih ekipa te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Riječkom sportskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja i ostalim članovima na pomoći u organizaciji.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog DP u kuglanju- 1. liga.

Rezultati:

1. Muški – 1. liga ekipno (PDF)

U Zagrebu, 15.05.2015.

Izvještaj sastavio:
Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

pikado

IZVJEŠĆE SA 4. PRVENSTVA HRVATSKE U PIKADU, 25.05.2015., ZAGREB

25.05.2015. održano je 4. prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe u Zagrebu. Natjecanje se održalo u SC Concordija u Zagrebu. Nastupilo je 18 ekipa i 104 natjecatelja iz Varaždina, Bjelovara, Siska, Nove Gradiške, Splita, Belišća, Pule, Karlovca, Rijeke, Sl. Broda i Zagreba. Natjecanje se održalo u disciplini “High score” u 3 kola po 7 krugova. Ista disciplina bila je i u pojedinačnom natjecanju i ekipnom natjecanju.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždina 1 sa 3795 bodova , drugo ekipa Nove Gradiške 2 sa 3654 boda, a treće ekipa Varaždin 2 sa ukupno osvojenih 3620 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija žena je Kristina Brozović – Šokčević iz Rijeke sa 954 bodova ispred Vide Novak iz ekipe Varaždin 2 koja je osvojila ukupno 913 bodova. Treće mjesto osvojila je natjecateljica iz Belišća, Verica Vidaković sa ukupno 902 boda.

U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Josip Puškadija sa 1120 bodova iz Varaždin 2 ekipe kojeg slijedi Robert Šinko sa 1053 bodova iz ekipe Varaždin 1 te treći Dimitrije Kolarić iz Varaždin 1 ekipe sa 1026 bodova. Ovim putem čestitamo najboljim ekipama prije svega natjecateljima iz Varaždina.

Zahvaljujemo suorganizatorima ovog natjecanja Hrvatskom pikado savezu (http://www.hps-dart.hr), Pikado svavezu Grada Zagreba (http://www.psgz.hr) i svim ostalima na pomoći pri organizaciji ovog državnog prvenstva gluhih u pikadu.

Rezultati:

1. Rezultati – bilten (PDF)
U Zagrebu, 28.05.2015.

Izvještaj sastavio:
Vladimir Hanjš
TD za pikado

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.