Zaprati nas
uključi se  >

Rezulatati 2012 godina

Naslovna  /  
Novosti  /  
Rezulatati 2012 godina

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU MUŠKARCI – POJEDINAČNO 17.11.2012., POŽEGA

17.11.2012. u Gradskoj kuglani, Požega održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe muškarce u pojedinačnoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji iz Bjelovara, Slavonskog Broda, Karlovca, Zagreba, Pule, Rijeke, Požege, Siska, Varaždina, Splita i Osijeka.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih te Požeški športski savez gluhih. Najuspješniji kuglač je Vlado Deanović iz Požege ispred Ljube Pejašinovića iz Rijeke te Hrvoja Spahije iz Splita. Ovom prilikom čestitamo najboljim pojedincima i želimo im još bolji uspjeh u daljnjim natjecanjima.

Zahvaljujemo na pomoći u organizaciji Požeškom šporrtskom savezu gluhih i svima ostalima koji su pomogli o organizaciji ovog državnog prvenstva.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak pojedinačnog DP u kuglanju za gluhe.
Rezultati:

1. Muškarci- pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 20.11.2012.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

šah

IZVJEŠĆE SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 17.11.2012., ZAGREB

17.11.2012. održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u šahu za gluhe u Zagrebu. Igralo se u klubu gluhih u ulici kneza Mislava 7. Nastupile su 3 šahistice i 11 šahista .

Igralo se sedam kola po švicarcu. Nakon uzbudljivih i zanimljivih 7 kola, prvakom je postao Bogdan Božinović koji je osvojio 6,5 bodova, drugo mjesto zauzeo je Nikola Perković sa 5,5 bodova, dok je Darko Švec bio treći sa 4 boda.

U ženskoj konkurenciji prvakinja Hrvatske postala je Kristina Špilek.

Organizacija je bila vrlo dobra. Domaćin je ponudio igrače sokovima i kavom.

Sudac je bio Mate Ivančić kojem zahvaljujemo na pomoći oko natjecanja.

Čestitamo najboljim šahisticama šahistima i želimo reprezentativcima još puno dobrih uspjeha.
Više detalja o samom natjecanju možete vidjeti u biltenu i izvješću.

Rezultati:

1. Poredak bilten (PDF)
2. Izvješće (PDF)

U Zagrebu, 21.11.2011.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ŽENE – POJEDINAČNO 27.10.2012., PULA

27.10.2012. u Puli na kuglani “Mate Parlov” održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene u pojedinačnoj konkurenciji. Nastupile su natjecateljice iz Karlovca, Zagreba, Pule, Splita, Nove Gradiške, Sl. Broda.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Zagrebački športski savez gluhih. Najuspješnija kuglačica je Mateja Šipić iz Splita. Ovom prilikom čestitamo najboljim kuglačicama i želimo im još bolji uspjeh u daljnjim natjecanjima.

Zahvaljujemo na pomoći u organizaciji natjecanja gospodinu Miroslavu Gotovcu i Pulskom športskom savezu gluhih. Hvala i svima ostalima koji su pomogli u organizaciji ovog državnog prvenstva.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak pojedinačnog DP u kuglanju za gluhe.

Rezultati:

1. Žene- pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 27.10.2012.

Izvještaj sastavio:

Predsjednik HKSG
Miroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU 22.10.2012., SPLIT

22.10.2012. u Splitu na Poljudu održano je državno prvenstvo u badmintonu za gluhe muškarce i žene. Nastupili su natjecatelji iz 4 grada: Karlovac, Split, Zagreb i Osijek.

Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Maja Serrtić iz Zagreba koja je u finalnom meču protiv Katarine Vidaković iz Zagreba došla do naslova državne prvakinje gluhih u 2012. godini. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Bepo Nikšić iz Splita koji je u finalu svladao Božidara Bogovića iz Zagreba.

U ženskim parovima igrali su zagrebački športaši. Prvakinje su M.Sertić i S. Marić ispred para Vidaković K. – Šušić T.
U muškim parovima pobjedu su odnijeli B. Nikšić i E. Havić. Najinteresantnije je bilo u mješovitim parovima gdje su najbolji bili par Bogović i Sertić iz Zagreba.

Organizatori natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Splitski športski savez gluhih. Čestitamo Splitskom športskom savezu gluhih na organizaciji, službenom predstavniku HŠSG Mariju Lušiću, te sucima na pomoći oko samog natjecanja.

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Splitu, 22.10.2012.

Izvještaj sastavio:
Marijo Lušić- predsjednik HŠSG

rukomet

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U RUKOMETU ZA VETERANE, RIJEKA 13.09.2012.

13.09.2012. u Rijeci u dvorani “3. Maj” održano je državno prvenstvo u rukometu za gluhe veterane. Nastupile su 4 ekipe iz Marjan- Splita, Slavonac- Osijeka, Galeb- Rijeke i Silent- Zagreba. Početak natjecanja je bio u 11.00 sati.

Organizatori su bili Hrvatski športski savez gluhih i Riječki športski savez gluhih. Prvenstvo je je kvalitetno pripremljeno na čemu zahvaljujemo svim organizatorima i volonterima koji su nam pomogli.

Najuspješnija ekipa bila je ekipa “Silent” iz Zagreb. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Marjan” iz Splita, a treće ekipa “Slavonac” iz Osijek.

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Rijeci, 18.09.2012.

Izvještaj sastavio:

TD za rukomet- Marijan Knežić

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU ZA VETERANE 15.09.2012., SPLIT

18.09.2012. održano je veteransko državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe. Natjecanje je održano u dvorani “Gripe” u Splitu s početkom u 10.00 sati. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: MNK “Marijan” – Split, MNK “Galeb” – Rijeka, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Slavonac” – Osijek.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Marijan” – Split, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK “Silent” iz Zagreba, a treće mjesto ekipa MNK “Slavonac” – Osijek.. Čestitamo ekipi MNK “Marijan” iz Splita te najboljim igračima.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Splitski športski savez gluhih. Čestitamo Splitskom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati : BILTEN – DP u malom nogometu za veterane (PDF)

U Zagrebu, 18.08.2012.

Izvještaj sastavio:
TD za mali nogomet: Miro Opača

streljaštvo

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVAGLUHIH HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE I ŽENE STANDARD PUŠKA 10 m I ZRAČNI PIŠTOLJ 10 m, 2012., ČAKOVEC

Natjecanje gluhih u gađanju zračnim pištoljem je održano u 3 kola: 28. siječnja, 21. travnja, i 16. lipnja 2012. u streljani Čakovec. U disciplini je nastupilo 9 strijelaca, 8 muških i 1 žena.

U sva tri kola sudjelovali su strijelci iz Varaždina i Zagreba – Boris Gramnjak, dok su ostali propustili jedno ili dva kola, što zbog bolesti, što zbog radnih obveza.

U disciplini standard puške natjecalo se 12 strijelaca, 7 muških i 5 ženskih, također u streljani Čakovec i to: 21. travnja, 16. lipnja i 25. kolovoza 2012.

U sva tri kola su prisustvovale djevojke iz Rijeke, dok je Vida Novak iz Varaždina propustila 2. kolo zbog natjecanja u hrvatskoj čujućoj ligi, a muški su se takmičili u jednom kolu i najbolji rezultat je postigao Darko Bakić iz Zagreba, 522 kruga.

Kod žena, za sada, vodi Vida Novak s prosjekom 369,5., a za njom Kristina Šokčević s prosjekom 364,7 i Majda Bačić sa 363,7, obje iz Rijeke. Za ovu disciplinu će se organizirati još jedno natjecanje za djevojke iz Rijeke i Varaždina, te započeti sa pripremama za Olimpijske igre gluhih.

Rezultati:

1. Pištolj (PDF)
2. Puška  (PDF)
U Varaždinu, 05.09.2012.

Izvještaj sastavila:
TD streljaštvo HŠSG – Nevenka Kolarić

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU 04.08.2012., SPLIT

04.08.2012. u Splitu održano je prvo službeno državno prvenstvo u odbojci na pijesku za gluhe muškarce i žene.

Prvaci Hrvatske u ženskoj konkurenciji su Maja Sertić i Ivana Feljan iz Zagreba koje su u finalnom meču bile bolje od Anamarije Vučak i Vanje Beganović iz Zagreba te došle do naslova državnih prvakinja gluhih u 2012. godini. U muškoj konkurenciji prvaci Hrvatske su Mladen Nikolić i Kristijan Živković.

U mješovitim parovima prvaci su M.Sertić i Kristijan Živković koji su u finalu pobijedili Ivanu Feljan i Sabahudina Jusića.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Splitski športski savez gluhih. Čestitamo Splitskom športskom savezu gluhih na organizaciji, službenom predstavniku HŠSG predsjsdniku Mariju Lušiću, te sucima i ostalim osobama na pomoći u organizaciju samog natjecanja.

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Zagrebu, 13.08.2012.

Izvještaj sastavio:
Joško Balić – član IO HŠSG

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 2. LIGA 02.06.2012., SL. BROD

02.06.2012. u Sl. Brodu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji za 2. ligu. Nastupilo je ukupno 7 ekipa. Muške ekipe 2. lige su: Sisak, Pula, Karlovac, Sl. Brod, Požega, Zadar i N. Gradiška.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Športski savez gluhih brodsko poslavske županije. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa Pule ispred Karlovca i ekipe iz Siska. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Josip Puškardija iz Pule sa 539 čunja.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima i najboljim pojedincima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa Pule i Karlovca u 2013. godini nastupati će u prvoj ligi.

Čestitamo Športskom savezu gluhih brodsko poslavske županije na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 10.06.2012.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Dimitrije Kolarić

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE -1. LIGA – EKIPNO 26.05.2012., BJELOVAR

26.05.2012. u Bjelovaru u Gradskoj kuglani održano je državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u ekipnoj konkurenciji. Nastupile su natjecatelji iz Osijeka, Bjelovara, Rijeke, Varaždina, Zagreba i Splita.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Bjelovarski športski savez gluhih. Najuspješniji kuglač bilo je mladi Igor Kolarić iz Varaždina sa srušenih 571 čunjeva, a najuspješnija ekipa je KK Bilogora- Bjelovar. Drugo mjesto zauzela je ekipa KK Gluhi 54 iz Varaždina , a treće ekipa KK Silent – Zagreb . Ovom prilikom čestitamo kuglačima navedenih ekipa te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Bjelovarskom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja i ostalim članovima na pomoći u organizaciji.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog DP u kuglanju.

Rezultati:

1. Muški – ekipno (PDF)

U Zagrebu, 10.07.2012.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Dimitrije Kolarić

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 1. LIGA MUŠKI 19.05.2012., SL. BROD

19.05.2012. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 1. ligi. Natjecanje je održano u dvorani športska dvorana “Rehlički” u Slobodnici pokraj Sl. Broda sa početkom u 11.00 sati. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: MNK “Marijan” – Split, MNK “Gluhi 1954 ” – Varaždin, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Slavonac” – Osijek.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Marjan” – Split, drugo mjesto osvojio je MNK “Silent” – Zagreb, a treće mjesto ekipa MNK “Slavonac” – Osijek. Ekipa MNK “Gluhi 1954 “- Varaždin iduće sezone 2013. igrati će u 2. malonogometnoj ligi gluhih. Čestitamo ekipi MNK “Marjan” – Split. Čestitamo najboljem golmanu Marku Prošenskom- Zagreb, najboljem strijelcu Lazslu Labašu- Split najboljem igraču ovog državnog prvenstva Mirku Vukić- Zagreb.

Organizator su bili Športski savez gluhih brodsko poslavske županije i Hrvatski športski savez gluhih. Zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji. Zahvaljujemo i sucima, djelatnicima objeka Rehlički i svim ostalim osobama koje su pomogle u održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: BILTEN- DP u malom nogometu 1. liga (PDF)

U Zagrebu, 22.05.2012.

Izvještaj sastavio:

Miro Opačak
TD za mali nogomet

streljaštvo

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE I ŽENE ZRAČNA PUŠKA 10 m, 12.05.2012., OSIJEK

12.05.2012. održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini zračna puška 10 m za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 8 ekipa i 52 natjecatelja iz: Varaždina, Osijeka, Zagreba, Zadra, Rijeke, Karlovca, Bjelovara i Slavonskog Broda.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini puška 10 m je Lugarić Milan iz Varaždina sa 319 krugova. Drugo mjesto zauzeo je Darko Bakić iz Zagreba sa 318 krugova, a treće mjesto zauzeo je Šimegi Mario sa 308 kruga također iz Varaždina.

U ekipnoj konkurenciji pobjedu su odnijeli strijelci iz Varaždina sa 926 krugova ispred Zagreba koji je osvojio 842 kruga. Treće mjesto zauzela je ekipa Osijeka sa 737 kruga.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Kristina Brozović-Šokćević iz Rijeke sa 343 kruga ispred Majde Baćić koja je također iz Rijeke i koja je imala 333 kruga. Treće mjesto zauzela je Ela Minđek iz Varaždina sa ukupno 289 kruga.

U ekipnoj konkurenciji žena pobjedu su odnijele natjecateljice iz Rijeke sa 934 kruga.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Osiječki športski savez gluhih. Čestitamo svim strijelcima i zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji ovog natjecanja.

 

Rezultati:

1. Rezultati 2012 (PDF)

U Zagrebu, 14.05.2012.

Izvještaj sastavio:
Osiječki športski savez gluhih

 

kuglanje

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE – EKIPNO 05.05.2012., VARAŽDIN

05.05.2012. u Varaždinu u kuglani Gradske športske dvorane sa početkom u 12 sati održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene. Nastupile su natjecateljice iz Pule, Zagreba, Splita, Siska, Sl. Broda, Siska i Karlovca.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Najuspješnijia kuglačica bila je Marija Šerić iz Splita sa srušenih 503 čunja, koja je ujedno iz najuspješnije ekipe je Split 1 za koju su nastupale: Marija Šerić, Mira Ivčević, Matea Šipić.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Pule 1 , a treće ekipa Pule 2. Ovom prilikom čestitamo kuglačicama navedenih ekipa te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Varaždinskom športskom savezu i ostalim članovima saveza na pomoći u organizaciji.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak ekipnog DP u kuglanju za žene.

Rezultati:

1. Žene – ekipno (PDF)

U Zagrebu, 05.05.2012.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Dimitrije Kolarić

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 2. LIGA MUŠKI 28.- 29.04.2012., ZADAR

8.04. – 29.04.2012. u Zadru održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 2. ligi za muškarce. Nastupilo je ukupno 6 ekipa: Zagreb, Zadar, Sisak , Rijeka, Nova Gradiška i Požega.

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Zadar” iz Zadra, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK “Sisak” iz Siska, a treće mjesto ekipa MNK “Galeb” iz Rijeke. Ekipa iz Zadra ostvarila je pravo nastupa u 1. ligi za 2013. godinu.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Zadarskom športskom savez gluhih.
Čestitamo Zadarskom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja.

Predstavnici HŠSG su bili Miro Opačak TD za mali nogomet i Marijo Lušić predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih.

Više o rezultatima natjecanja možete pogledati u biltenu u nastavku.

Rezultati:

1. Muškarci- 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 29.04.2012.

Izvještaj sastavio:
TD mali nogomet
MIro Opačak

šah

IZVJEŠĆE SA EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 14.04.2012., SISAK

14.04.2012. u Sisku održano je ekipno prevenstvo Hrvatske u šahu. Nastupilo je 8 ekipa (Bjelovar, Osijek, Požega, Sisak, Sl.Brod, Rijeka, Varaždin, Zagreb).

Igrao se švicarski sistem Berger (svatko sa svakim) u sedam kola. Prvo mjesto je osvojio Zagreb, drugo Sisak ,treće Osijek. Sudac je bio Stjepan Špilek, a delegat HSSG je bio Darko Švec.

Svi su imali uredne knjižnice, a domaćin je počastio sendvičima sve igrače.
Na sastanku kapetana predloženo je da domaćin ekipnog prvenstva za 2013. bude Split, a rezerve Osijek i Varaždin.
Igralo se u prostorijama bistroa “Trattoria” u blizini željezničke stanice u Sisku, sve pohvale domaćinu na gostoprimstvu i organizaciji.

1. Rezultati i bilten (PDF)

U Zagrebu, 11.04.2011.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

stolni tenis

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 31.03- 01.04.2012., VARAŽDIN

31.03 i 01.04.2012. u Varaždinu održano je državno prvenstvo u stolnom tenisu: pojedinačno, ekipno, parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji te mješoviti parovi. Nastupilo je ukupno 6 ekipa (Slavonac- Osijek, Silent- Zagreb, Slava Raškaj- Zagreb, Belišće- Belišće, “Gluhi 1954”-Varaždin, Marsonia- Sl. Brod)

Organizatori su bili Hrvatski športski savez gluhih, Varaždinski športski savez gluhih. Delegat iz HŠSG bio je Marijo Lušić.

Najuspješnija žena bila je Anamarija Hribar iz Zagreba, a ženski parovi Ela Minđek- Anamarija Hribar. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Mladen Bek iz kluba Silent- Zagreb, a u parovima Tomić Ilija i Mladen Bek. U mješovitim parovima pobijedili su Tomić Ilija i Hribar Anamarija. Sve ostale rezultate možete pogledati u nastavku.

Čestitamo Varaždinskom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja te svim osobama koje su pomogle da natjecanje protekne u najboljem redu i športskom duhu.

Rezultati:

1. DP stolni tenis (PDF)

U Zagrebu, 04.04.2012.

Izvještaj sastavila:
N. Kolarić, Varaždinski športski savez gluhih- I.O. HŠSG,

pikado

IZVJEŠĆE SA PRVOG PRVENSTVA HRVATSKE U PIKADU, 25.02.2012., VARŽDIN

25.02.2012. održano je prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe u Varaždinu. Igralo se u klubu gluhih u ulici Slavenska 22 u Varaždinu. Nastupilo je 7 ekipa iz Varaždina, Osijeka, Požege, Bjelovara, Siska, Zagreba i Nove Gradiške.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždina, drugo ekipa Nove Gradiške, a treće ekipa iz Zagreba.

Iako se natjecanje odužilo nešto više od predviđene satnice. Organizacija je bila vrlo dobra..

Ovim putem čestitamo najboljim ekipama i domaćinima na lijepoj organizaciji prvog državnog prvenstva gluhih u pikadu

Rezultati:

1. Izvješće (PDF)

U Varaždinu, 03.03.2012.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG
Nevenka Kolarić

Matični broj: 3837181
OIB: 59944829246
Žiro račun (HPB) IBAN: HR2523900011100018512

Ponosni sponzori
Maksimirska 51a, 10 000 Zagreb | +385 1 3705 506 | +385 91 345 2502 | hssg@hssg.hr
Website by Ascentia Digital
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram