Zaprati nas
uključi se  >

Rezulatati 2010 godina

Naslovna  /  
Novosti  /  
Rezulatati 2010 godina

IZVJEŠĆE SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 20.11.2010., ZAGREB

20.11.2010. održano je pojedinačno prevenstvo Hrvatske u šahu za gluhe u Zagrebu. Igralo se u klubu gluhih u ulici kneza Mislava 7. Nastupilo je 13 šahista. Igralo se sedam kola po švicarcu.

Nakon 7 kola prvak je postao po prvi puta Zlatko Klarić koji je prvi put nastupio na prvenstvu gluhih i i osvojio 6,5 bodova. Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji prvak Božinović Bogdan koji je također imao 6,0 bodova. Treće mjesto osvojio je Vujčić Toni sa 5 bodova. Četvrto je osvojio Švec Darko sa 4,0 bodova, peti je Nikola Perković također sa 4,0 boda.

Organizacija je bila vrlo dobra, domaćin je ponudio igrače sokovima i kavom, a održan je i zajednički ručak svih šahista.

Sudac je bio Mate Ivančić kojem zahvaljujemo na pomoći oko natjecanja, a delegat HŠŠG bio je predsjednik Marijo Lušić.

Čestitamo najboljim šahistima i želimo reprezentativcima još puno dobrih uspjeha kao i u 2010. godini

Rezultati:

1. Poredak  (PDF)
2. Tablica rezultata (PDF)
3. Izvješće (PDF)

U Zagrebu, 18.11.2009.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec
IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJUŽENE – POJEDINAČNO 13.11.2010., PULA MUŠKARCI – POJEDINAČNO 13.11.2010., VARAŽDIN
13.11.2010. u Puli i Varaždinu održana su državna prvenstva u kuglanju za gluhe muškarce i žene u pojedinačnoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji i natjecateljice iz Bjelovara, Zadra, Karlovca, Zagreba, Pule, Rijeke, Požege, Splita, Vinkovaca, Sl. Broda, Siska, Nove Gradiške i Varaždina

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih te Varaždinski športski savez gluhih i Pulski športski savez gluhih. Najuspješnijia žena bila je Marija Šerić iz Splita, a u muškoj konkurenciji najbolji je bio Bratić Tihomir iz Rijeke. Ovom prilikom čestitamo pobjednicima i želimo im još bolji uspjeh u daljnjim natjecanjima.

Čestitamo Varaždinskom i Pulskom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja te gospodinu Miroslavu Gotovcu tehničkom direktoru za kuglanje, gospođi Nevenki Kolarić predsjednici VŠSG i gospodinu Zdravku Radiću iz PŠSG. Hvala svima koji su pomogli o organizaciji ovakvog državnog prvenstva.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak pojedinačnog DP u kuglanju za gluhe žene i muškarce
Rezultati:

1. Žene – pojedinačno (PDF)
2. Muškarci- pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 16.11.2010.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 2. LIGA MUŠKI 16. – 17.10.2010., SISAK
16. i 17.10.2010. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 2. ligi. Natjecanje je održano u dvorani Brezovica u Sisku sa početkom u 09.00 sati. Nastupilo je ukupno 6 ekipa: MNK “Sluh” – Sisak, MNK “Samobor” – Samobor, MNK “N. Gradiška ” – N. Gradiška, MNK “Varaždin” – Varaždin, MNK “Silent” – Zagreb i MNK “Zadar”- Zadar

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Silent” – Zagreb, drugo mjesto osvojio je MNK “Varaždin” – Varaždin, a treće mjesto domaćin ekipa MNK “Sluh” – Sisak. Ekipa MNK “Silent”- Zagreb iduće sezone 2011. igrati će u 1. malonogometnoj ligi gluhih. Čestitamo ekipi MNK “Silent” – Zagreb. Čestitamo i ostalim uspješnim ekipama i igračima.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Sisački športski savez gluhih. Čestitamo Sisačkom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja. Zahvaljujemo i sucima, zapisničaru i svim ostalim osobama koje su pomogle u organizaciji i održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: BILTEN – DP u malom nogometu 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 21.10.2010.

Izvještaj sastavio:

Sisački športski savez gluhih

Predsjednik – Tomislav Perak

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 1. LIGA MUŠKI 02.10.2010., SPLIT

02.10.2010. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 1. ligi. Natjecanje je održano u dvorani Gripe u Splitu sa početkom u 10.00 sati. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: MNK “Marijan” – Split, MNK “Galeb” – Rijeka, MNK “S. Raškaj” – Zagreb i MNK “Slavonac” – Osijek

Prvak Hrvatske je ekipa MNK “Marijan” – Split, drugo mjesto osvojio je MNK “Slavonac” – Osijek, a treće mjesto ekipa MNK “Galeb” – Rijeka. Ekipa MNK “S. Raškaj”- Zagreb iduće sezone 2011. igrati će u 2. malonogometnoj ligi gluhih. Čestitamo ekipi MNK “Marijan” – Split. Čestitamo najboljem golmanu Marijnu Turkoviću, najboljem strijelcu Mati Spaiću i naboljem igraču Damiru Bilokapiću.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Splitski športski savez gluhih. Čestitamo Splitskom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja. Zahvaljujemo i sucima, zapisničaru i svim ostalim osobama koje su pomogle u organizaciji i održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: BILTEN – DP u malom nogometu 1. liga (PDF)

U Zagrebu, 12.10.2010.

Izvještaj sastavio:

Splitski športski savez gluhih

Predsjednik – Zdravko Balić

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU ZA VETERAN 26.06.2010., Rijeka

26.06.2010. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe veterane. Natjecanje je održano u dvorani SRC “3. Maj” na Kantridi sa početkom u 11.00 sati. Nastupilo je ukupno 5 ekipa: MNK “Gluhi 1954”- Varaždin, MNK “Marijan” – Split, MNK “Sluh” – Sisak, MNK “Galeb” – Rijeka, MNK “Samobor i sv. Nedelja” – Samobor.

Prvak Hrvatske je ekipa iz MNK “Galeb” – Rijeka, drugo mjesto osvojio je MNK “Marijan” – Split, a treće mjesto ekipa MNK “Gluhi 1954”- Varaždin. Čestitamo ekipi MNK “Galeb” iz Rijeke te najboljim igračima.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Riječki športski savez gluhih. Čestitamo Riječkom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja. Zahvaljujemo zapisničaru Magdić Mirku, sucima Hašimu Nekšiću i Mirku Balenu te otalim osobama koje su pomogle u organizaciji i održavanju ovog natjecanja.

Rezultati: BILTEN – DP u malom nogometu za veterane (PDF)

U Zagrebu, 29.06.2010.

Izvještaj sastavili:

Organizacijski odbor natjecanja

Vladimir Turkalj i Miroslav Botinčan

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE – EKIPNO 19.06.2010., KARLOVAC

19.06.2010. u Karlovcu u kuglani doma HV Zrinski sa početkom u 9 sati održano je pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe žene u ekipnoj konkurenciji. Nastupile su natjecateljice iz Pule, Zadra, Zagreba, Požege, Splita, Siska, N. Gradiške i Karlovca.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Karlovački športski savez gluhih. Najuspješnijia kuglačica bila je Matea Šipić iz Splita sa srušenih 510 čunjeva, a najuspješnija ekipa je Pula 1 za koju su nastupale: Marija Radić, Zdenka Filipović i Suzana Čekić . Drugo mjesto zauzela je ekipa Sisak, a treće ekipa Split 1. Ovom prilikom čestitamo kuglačicama navedenih ekipa te im želimo još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Karlovačkom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja te gospođi Biserki Buzdum i ostalim čalnovima na pomoći u organizaciji te gospodinu Miroslavu Gotovcu tehničkom direktoru za kuglanje.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak pojedinačnog DP u kuglanju za žene.

Rezultati:

1. Žene – ekipno (PDF)

U Zagrebu, 28.06.2010.

Izvještaj sastavio:
zamjenik TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU 12.06.2010., VARAŽDIN

12.06.2010. u Varaždinu održano je državno prvenstvo u badmintonu za gluhe muškarce i žene. Nastupili su natjecatelji iz 5 gradova: Karlovac, Split, Zagreb, Sisak i Varaždin.

Najbolji ekipni plasman ostvarila je ekipa Zagreb sa 16 bodova ispred Splita sa 13 i Siska sa 3 boda. Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Maja Serrtić iz Zagreba koja je u finalnom meču protiv Vidaković Katarine iz Zagreba došla do naslova državne prvakinje gluhih u 2010. godini. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Sabahudin Jusić iz Zagreba koji je u finalu svladao Bepu Nikšića iz Splita.

U ženskim parovima igrali su zagrebački športaši. Prvakinje su M.Sertić i D Žarković ispred para Marić S. – Vidaković K. U muškim parovima pobjedu su odnijeli Nikšić i Turković iz Splita. Najinteresantnije je bilo u mix parovima gdje su najbolji bili par Nikšić- Lozić iz Splita ispred para Jusić – Sertić iz Zagreba. U jakoj borbi Zagreb je izgubio 2:1 u setovima.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Čestitamo Varaždinskom športskom savezu gluhih, tehničkom direktoru Zdravku Baliću, gđi. Nevenki Kolarić i svim ostalima koji su doprinjeli da se ovo natjecanje ovako kvalitetno pripremi.

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Zagrebu, 18.06.2010.

Izvještaj sastavila:
Nenekna Kolarić – predsjednica VŠSG i član IO HŠSG

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE I ŽENE ZRAČNA PUŠKA 10 m, 29.05.2010., ZADAR

29.05.2010. održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini zračna puška 10 m za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 8 ekipa i 50-ak natjecatelja iz: Varaždina, Osijeka, Zagreba, Zadra, Rijeke, Karlovca, Bjelovara i Slavonskog Broda.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini puška 10 m je Mario Šimegi iz Varaždina sa 339 krugova. Drugo mjesto zauzeo je Milan Lugarić iz Varaždina sa 338 krugova, a treće mjesto zauzeo je Boris Gramnjak sa 335 kruga iz Zagreba.

U ekipnoj konkurenciji pobjedu su odnijeli Varaždinci sa 1009 krugova ispred Zagreba koji je osvojio 993 kruga. Treće mjesto zauzela je ekipa Osijeka sa 958 kruga.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Majda Bačić iz Rijeke sa 353 kruga ispred Mirele Igrec iz Varaždina sa 345 kruga. Treće mjesto zauzela je Vida Novak također iz Varaždina sa ukupno 332 kruga.

U ekipnoj konkurenciji žena pobjedu su vrlo odnijele natjecateljice iz Rijeke sa 993 kruga.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Zadarski športski savez gluhih. Čestitamo zadarskom športskom savezu gluhih na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Rezultati 2010 (PDF)

U Zagrebu, 01.06.2010.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG – Nevenka Kolarić

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 3. LIGA 25.05.2010., SL. BROD

22.05.2010. u Slavonskom Brodu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji za 3. ligu. Nastupilo je ukupno 5 ekipa. Muške ekipe 3. lige su: Sisak, Karlovac, N. Gradiška, Zadar i Požega.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Športski savez gluhih Brodsko- posavske županije. Najuspješnija muška ekipa u 3. ligi je ekipa “Sluh” iz Siska ispred ekipe Karlovca i Zadra. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Šime Vulić iz Zadra sa 525 čunja.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa “Sluh” Sisak kao najbolja ekipa u 3. ligi gluhih sljedeće godine će nastupati u 2. ligi.

Čestitamo Športskom savezu gluhih Brodsko- posavske županije na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja. Kuglana “Vijuš” u Sl. Brodu je izuzetno kvalitetna i gluhih kuglači su bili jako zadovoljni pruženim uvjetima u Sl. Brodu te se zahvaljujemo športskim djelatnicima kuglane na pripremi ovako kvalitetnog prvenstva.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 3. liga (PDF)

U Zagrebu, 25.05.2010.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 2. LIGA 25.05.2010., SL. BROD

22.05.2010. u Slavonskom Brodu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji za 2. ligu. Nastupilo je ukupno 4 ekipe. Muške ekipe 2. lige su: Pula, Osijek, Split i Sl. Brod.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Športski savez gluhih Brodsko- posavske županije. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa Osijeka ispred ekipa Pule i Splita. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Velimir Črepinko iz Splita iako je Split zauzeo 3. mjesto.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa Sl. Broda kao najslabija ekipa u 2. ligi gluhih sljedeće godine će nastupati u 3. ligi.

Čestitamo Športskom savezu gluhih Brodsko- posavske županije na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja. Kuglana “Vijuš” u Sl. Brodu je izuzetno kvalitetna i gluhih kuglači su bili jako zadovoljni pruženim uvjetima u Sl. Brodu te se zahvaljujemo športskim djelatnicima kuglane na pripremi ovako kvalitetnog prvenstva.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 25.05.2010.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 1. LIGA 08.05.2010., VARAŽDIN

08.05.2010. u Varaždinu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji. Nastupilo je ukupno 4 ekipe. Muške ekipe 1. lige su: Rijeka, Varaždin, Bjelovar i Zagreb.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Najuspješnija muška ekipa u 1. ligi je ekipa Bjelovara. Ekipa Rijeke također je odradila dobar posao i uspjeli su prikupiti također 17 bodova kao i pobjednička ekipa, ali gluhih kuglači Bjelovara su ipak bili nešto bolji u osvojenim čunjevima tako da su oni zauzeli prvo mjesto.

Ovom prilikom čestitamo pobjednicima, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipa Zagreba kao najslabija ekipa u prvoj ligi gluhih sljedeće godine će nastupati u drugoj ligi.

Čestitamo Varaždinskom športskom savezu gluhih na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 1. liga (PDF)

U Zagrebu, 12.05.2010.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE ZRAČNI PIŠTOLJ 10 m, 24.04.2010., VARAŽDIN

24.04.2010. održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini zračni pištolj 10 m za muškarce. Nastupilo je ukupno 7 najboljih natjecatelja iz : Varaždina, Osijeka i Zagreba.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini pištolj je Vitić Zvonimi iz Varaždina sa 545 krugova Drugo mjesto zauzeo je Lugarić Milan iz Varaždina sa 532 krugova, a treće mjesto zauzeo je Mario Šimegi sa 531 krugom koji je također iz Varaždinskog kluba.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Čestitamo Varaždinskom športskom savezu gluhih na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci- pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 24.04.2010.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG – Nevenka Kolarić

 

 

IZVJEŠĆE SA EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 17.04.2010., VARAŽDIN

17.04.2010. u Varaždinu održano je ekipno prevenstvo Hrvatske u šahu za gluhe. Nastupilo je šest ekipa (Zagreb, Osijek, Sisak, Varaždin, Bjelovar, Požega ). Igrao se Švicarski sistem Berger (svako sa svakim) u 6 kola.

Prvo mjesto je osvojio Zagreb sa 16 bodova, Sisak je bio drugi sa 14,5 boda, a domaćin Varaždin osvojio je 3 mjesto sa 11,5 bodova.

Sudac je bio Darko Švec.

Uvjeti za igru su bili vrlo dobri, delegat HŠSG bila je Nevenka Kolarić. Svi su imali uredne knjižnice.

Na sastanku kapetana predloženi su kandidati za domaćina 2011. ekipnog prvenstva. Na prijedlog TD-a u šahu predloženo je da domaćin bude Požega za 2010. ako ispune sve uvjete.

Izbornik za šah g. Darko Švec objavio je konačan popis igrača za šahovsku Olimpijadu koja će se održati u Estorilu,Portugal  03.-13.06.2010, a to su:
Zlatko Klarić, Bogdan Božinović, Toni Vujčić, Darko Švec, Nikola Perković. Na šahovsku olimpijadu gluhih prijavljeno je 24 ekipa, konkurencija je vrlo jaka i nadam se dobrom rezultatu.

Sve pohvale domaćinu VARAŽDINU na gostoprimstvu u prostorijama Varaždinskog športskog saveza gluhih.

 

Rezultati:

1. Rezultati (PDF)

U Zagrebu, 03.06.2010.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 27.-28.02.2010., NOVA GRADIŠKA

27. i 28.02.2010. u Novoj Gradiški održano je državno prvenstvo u stolnom tenisu pojedinačno , ekipno, parovi za gluhe u muškoj i ženskoj konkurenciji te mješoviti parovi. Nastupilo je 8 klubova: Slava Raškaj- Zagreb, Silent- Zagreb, Slavonac- Osijek, Belišće- Belišće, VŠDG- Varaždini, Galeb- Rijeka, Sluh- Sisak, Nova Gradiška- N. Gradiška.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i ŠDG N. Gradiška. Delegat iz HŠSG je Marijo Lušić, TD Milan Lijić, glavni sudac Tomislav Brnčić.

Najuspješnija žena bila je Rogar Ines iz kluba VŠDG- Varaždin, a ženski parovi Rogar Ines- Minđek Ela. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Tomić Ilija iz kluba Silent- Zagreb, a u parovima Bek Mladen i Tomić Ilija. Sve ostale rezultate možete pogledati u nastavku.

Čestitamo Športskoj udrugi gluhih N. Gradiška na odličnoj organizaciji natjecanja te svim osobama koje su pomogle da natjecanje protekne u najboljem redu i športskom duhu.

Rezultati:

1. DP stolni tenis (PDF)
2. Foto 1  (JPG)

U Zagrebu, 08.03.2010.

Izvještaj sastavio:
ŠUG N.Gradiška – g. Josip Bošnjak

Matični broj: 3837181
OIB: 59944829246
Žiro račun (HPB) IBAN: HR2523900011100018512

Ponosni sponzori
Maksimirska 51a, 10 000 Zagreb | +385 1 3705 506 | +385 91 345 2502 | hssg@hssg.hr
Website by Ascentia Digital
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram