Rezulatati 2009 godina

0

IZVJEŠĆE SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 14.11.2009., ZAGREB

4.11.2009. održano je pojedinačno prevenstvo Hrvatske u šahu za gluhe u Zagrebu. Igralo se u klubu gluhih u ulici kneza Mislava 7. Nastupilo je osam šahista. Igrao se BERGEROV sistem (svako sa svakim). Tempo igre bio je je 1 h po igraču.

Nakon 7 kola prvak je postao po prvi puta Bogdan Božinović koji je prvi put nastupio i osvojio 6,5 bodova. Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji prvak Toni Vujčić koji je također imao 6,5 bodova, ali u međusobnom susretu sa Božinovićem remizirao kao bijeli, a po kriteriju crni ima prednost, tako je ostao na drugom mjestu. Treće mjesto osvojio je Darko Švec sa 5 bodova. Četvrto je osvojio Zvonimir Svornik sa 3,5 bodova, peti je Vladimir Dolinar sa 2,5 boda.

Šesto mjesto osvojio je Dragan Jajčinović sa 2 boda, sedmi je Dušan Puđa koji je također imao 2 boda , ali u međusobnom susretu izgubio od Jajčinovića dok je osmo mjesto osvojio Tvrtko Golemović.

Organizacija je bila vrlo dobra, domaćin je ponudio igrače sendvičima, sokovima i kavom. Sudac je bio Boro Rajčević, a delegat HŠŠG bio je Branko Kauzarić.

Rezultati:

1. Tablica (PDF)

U Zagrebu, 18.11.2009.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE I MUŠKACE – POJEDINAČNO 07.11.2009., SPLIT

07.11.2009. u Splitu u kuglani Mertojak održano je pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe muškarce i žene u pojedinačnoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji i natjecateljice iz Bjelovara, Zadra, Zagreba, Pule, Rijeke, Požege, Splita, Vinkovaca, Sl. Broda, Siska i Varaždina

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Splitski športski savez gluhih. Najuspješnijia žena bila je Marija Šerić iz Splita, a u muškoj konkurenciji najbolji je bio Hrvoje Spaija također iz Splita. Ovom prilikom čestitamo pobjednicima i želimo im još bolji uspjeh u daljnjem radu.

Čestitamo Splitskom športskom savezu na odličnoj organizaciji natjecanja te gospodinu Miroslavu Gotovcu tehničkom direktoru i njegovom zamjeniku gospodinu Stevi Filipoviću.

U nastavku možete pogledati detaljnije ukupan poredak pojedinačnog DP u kuglanju za gluhe kao i izvješće sa natjecanja.

Rezultati:

1. Žene – pojedinačno (PDF)
2. Muškarci- pojedinačno (PDF)

U Zagrebu, 16.11.2009.

Izvještaj sastavio:
zamjenik TD za kuglanje
Stevo Filipović

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU 17.10.2009., SPLIT

17.10.2009. u dvorani Gripe u Splitu održano je državno prvenstvo u badmintonu za gluhe muškarce i žene. Nastupili su natjecatelji iz 3 grada: Karlovac, Split i Zagreb sa ukupno 25 natjecatelja i natjecateljica. Ostali klubovi iz Rijeke, Pule, Siska i Varaždina nisu nastupili zbog nedostatka financijskih sredstava.

Najbolji ekipni plasman ostvarila je ekipa Zagreb sa 11 boda ispred Karlovca sa 6 i Splita sa 4 boda. Prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji je Maja Serrtić iz Zagreba koja je u finalnom meču protiv Stane Marić iz Zagreba došla do naslova državne prvakinje gluhih u 2009. godini. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Davor Barešić iz Zagreba koji je u finalu svladao Bepu Nikšića iz Splita.

U ženskim parovima prvakinje su Maja Sertić i Katarina Vidaković iz Zagreba ispred para Marić- Žarković koje su također iz Zagreba. U muškim parovima pobjedu su odnijeli Davor Barešić i Dean Šagovac iz Karlovca. Najinteresantnije je bilo u mix – parovima gdje su najbolji bili M. Sertić i S. Jusić iz Zagreba ispred para K. Vidaković i
T. Trnski.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Splitski športski savez gluhih. Čestitamo Splitskom športskom savezu gluhih predsjedniku Zdravku Baliću te tajniku Dragutinu Duplančiću i svim ostalima koji su doprinjeli da se ovo natjecanje ovako kvalitetno pripremi. Također zahvaljujemo i školi “Slava Raškaj” u Splitu koja je također pomogla u organizaciji održavanja ovog natjecanja..

Rezultati:

1. DP Split 17.10.2008. žene (PDF)
1. DP Split 17.10.2008. muškarci (PDF)
1. DP Split 17.10.2008. žene – parovi (PDF)
1. DP Split 17.10.2008. muškarci – parovi (PDF)
1. DP Split 17.10.2008. mix – paprovi (PDF)

U Zagrebu, 11.11.2009.

Izvještaj sastavili:
TD Zdravko Balić i Dragutin Duplančić

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 1. LIGA MUŠKI 10.10.2009., OSIJEK

10.10.2009. održano je državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe u 1. ligi za muškarce. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: MNK “Slava Raškaj”- Zagreb, MNK “Gluhi 1954”- Varaždin, MNK “Slavonac”- Osijek, MNK “Marijan” – Split.

Prvak Hrvatske je ekipa iz MNK “Slava Raškaj”- Zagreb, drugo mjesto osvojio je MNK “Slavonac”- Osijek,a treće mjesto ekipa MNK “Marijan” – Split. Čestitamo ekipi “Slava Raškaj” iz Zagreba te najboljim igračima.

Najbolji strijelac prvenstva je Vidaković Karlo sa 13 postignutih zgoditaka iz MNK “Slavonac”- Osijek
Najbolji igrač prvenstva je Selaković Kristijan iz MNK “Slava Raškaj”- Zagreb
Najbolji golman prvenstva je Konjetić Kristijan iz MNK “Slava Raškaj”- Zagreb

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Osiječki športski savez gluhih. Čestitamo Osiječkom športskom savezu gluhih na odličnoj organizaciji natjecanja. Zahvaljujemo g. Marijanu Blahi, g. Milanu Lijiću i drugim osobama koje su pomogle u pripremi ovog natjecanja.

Predstavnik HŠSG je bio gospodin Marijo Lušić- predsjednik.

U Zagrebu, 14.06.2009.

Izvještaj sastavila:
TD mali nogomet
Vera Blankenhorn

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U RUKOMETU ZA VETERANE, RIJEKA 20.06.2009.

20.06.2009. u Rijeci je održano državno prvenstvo u rukometu za gluhe veterane. Nastupilo je 4 ekipe iz Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba. Prvenstvo je održano u dvorani Mladost na Trsatu, a početak natjecanja je bio u 11.00 sati.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Riječki športski savez gluhih. Na čelu organizacijskog odbora bili su g. Vladimir Turkalj i g. Miroslav Botinčan iz Rijeke. Delegat iz HŠSG bio je Marijo Lušić, a suci na terenu Nikša Kalčić, Dario Rupčić, Marijan Karaula i Tomislav Matić. Prvenstvo je je kvalitetno pripremljeno na čemu čestitamo Riječkom športskom savezu gluhih.

Najuspješnija ekipa turnira bila je ekipa RK “Marijan” iz Splita ispred domaćina iz Rijeke. Domaćin sljedećeg 5. po redu državnog prvenstva gluhih veterana u 2010. godini  je Osijek, u sklopu proslave 55. godišnjice Osiječkog sportskog savezu gluhih.
Rezultati:

1. Bilten – (PDF)

U Zagrebu, 09.07.2009.

Izvještaj sastavio:
Predsjednik RŠSG – Vlado Turkalj

 

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE I ŽENE ZRAČNA PUŠKA 10 m, 06.06.2009., VARAŽDIN

06.06.2009. održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini zračna puška 10 m za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 8 ekipa i 50-ak natjecatelja iz: Varaždina, Osijeka, Zagreba, Zadra, Rijeke, Karlovca, Bjelovara i Slavonskog Broda.

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini puška 10 m je Milan Lugarić iz Varaždina sa 341 krugom. Drugo mjesto zauzeo je Zvonimir Vitić iz Varaždina sa 339 krugova, a treće mjesto zauzeo je Boris Gramnjak sa 334 kruga iz Zagreba.

U ekipnoj konkurenciji pobjedu su odnijeli Varaždinci sa 997 bodova ispred Zagreba koji je zaostao za samo 1 bod.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Majda Bačić iz Rijeke sa 365 kruga ispred Mirele Igrec iz Varaždina sa 358 kruga. Treće mjesto zauzela je Vida Novak također iz Varaždina sa ukupno 339 kruga.

U ekipnoj konkurenciji žena pobjedu su vrlo uvjerljivo odnijele natjecateljice iz Varaždina.

Organizator natjecanja su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Čestitamo Varaždinskom športskom savezu gluhih na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Bilten (PDF)

U Zagrebu, 07.07.2009.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG – Nevenka Kolarić

 

 

IZVJEŠĆE SA KVALIFIKACIJSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 06.-07.06.2009., VARAŽDIN

06. i 07.06.2009. u Varaždinu održano je kvalifikacijsko prvenstvo u stolnom tenisu za gluhe koje je bilo TOP karaktera (najbojli gluhih natjecatelj) u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je 9 športaša iz Varaždina, Rijeke, Zagreba i Belišća. Osim državnog prvenstva koje je održano u travnju ove godine ovo je bio dodatni kvalifikacijski turnir za nastup na
21. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih koje će se održati ove godine u
Taipeiu od 05.-15.09.2009.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Na čelu organizacijskog odbora bila gospođa Nevenka Kolarić. Delegat iz HŠSG Marijo Lušić, glavni sudac i izbornik Nenad Abramović. Turnir je kvalitetno pripremljen, a športaši su dobili priliku kako bi dodatno vidjeli u kakvoj su trenutnoj formi te šta moraju popraviti i na čemu poraditi do nastupa na 21. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih.

Najuspješnija žena bila je Rogar Ines iz kluba VŠDG- Varaždin ispred Minđek Ele također iz kluba VŠDG- Varaždin te Bačić Majde iz Rijeke.

U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Bek Mladen ispred Tomić Ilije i Vidaković Josipa. Konačna odluka o nastupu na 21. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih uskoro će biti donešena od strane izbornika i HŠSG, a športašima i športašicama želimo puno uspjeha u Taipeiu.

Rezultati:

1. Žene- top (PDF)
2. Muškarci- top (PDF)

U Zagrebu, 15.06.2009.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG – Nevenka Kolarić

 

 

IZVJEŠĆE SA EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE U ŠAHU, 23. -24.05.2009., OSIJEK

23.-24.05.2009. u Osijeku održano je ekipno prevenstvo Hrvatske u šahu za gluhe. Nastupilo je devet ekipa( Rijeka, Zagreb, Osijek, Sl.Brod, Sisak, Varaždin, Požega, Belišće i Bjelovar ). Igrao se Švicarski sistem Berger (svako sa svakim) u 9 kola.

Prvo mjesto je osvojio Zagreb sa 31 od ukupno 32 boda, Sisak je bio drugi sa 24 boda, a domaćin Osijek osvojio je 3 mjesto sa 20 bodova.

Sudac je bio Stjepan Stanić uz pomoć Živka Dragića

Uvjeti za igru su bili vrlo dobri u Osijeku, delegat HŠSG bio je Darko Švec. Svi su imali uredne knjižnice.

Na sastanku kapetana bilo je predloženo tri kandidata za domaćina 2010. ekipnog prvenstva (Požega, Rijeka, Varaždin).  Na prijedlog TD-a u šahu predloženo je da domaćin bude Požega za 2010. ako ispune sve uvjete.

Sve pohvale domaćinu OSIJEKU na gostoprimstvu u prostorijama Osiječkog športskog saveza gluhih i pomoći oko smještaja.

Izvješće domaćina:

1. Bilten (PDF)

U Zagrebu, 03.06.2009.

Izvještaj sastavio:
TD za šah
Darko Švec

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 2. LIGA 30.05.2009., OSIJEK

30.05.2009. u Osijeku održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe muškarce u
3. ligi. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: KK Slavonac- Osijek, KK Silent- Zagreb, KK Pula- Pula, KK Zadar- Zadar.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Osiječki športski savez gluhih. Najuspješnija ekipa bila je ekipa iz Zagreba sa 3049 srušena čunja. Ovom prilikom čestitamo pobjednicima. Ekipa Zagreba ulazi u natjecanje 1.lige u 2010. g. te im želimo dobre rezultate i u buduće.

Najbolji kuglač natjecanja je Miroslav Gotovac koji je nastupio za KK Silent iz Zagreba sa 545 srušena čunja. Također čestitamo Miroslavu Gotovcu kao najistaknutijem pojedincu ovog natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 2. liga (PDF)

U Zagrebu, 18.05.2009.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA MUŠKE EKIPNO 3. LIGA 16.05.2009., SLAVONSKI BROD

16.05.2009. u Sl. Brodu održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe muškarce u 3. ligi. Nastupilo je ukupno 4 ekipe: KK Marsonia- Sl. Brod, KK Sluh- Sisak, KK Karlovac- Karlovac, KK Valis Aurea- Požega.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Športski savez gluhih Brodsko posavske županije. Najuspješnija ekipa bila je ekipa Sl. Broda sa 2806 srušena čunja. Ovom prilikom čestitamo pobjednicima. Ekipa Sl. Broda ulazi u natjecanje 2. lige u kuglanju gluhih te im želimo dobre rezultate i u buduće.

Najbolji kuglač natjecanja je Ivica Paunović koji je nastupio za KK Karlovaca 520 srušena čunja. Također čestitamo Ivici Paunoviću kao najistaknutijem pojedincu ovog natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci- ekipno 3. liga (PDF)

U Zagrebu, 18.05.2009.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U KUGLANJU ZA ŽENE I MUŠKE EKIPNO 1. LIGA 09.05.2009., BJELOVAR

09.05.2009. u Bjelovaru održano je ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe za muškarce i žene. Nastupilo je ukupno 13 ekipa. Ženske ekipe su: Pula 1, Pula 2, Split 1, Split 2, Vinkovci, Zagreb, Zadar, Požega i Sisak. Muške ekipe 1. lige su: Rijeka, Varaždin, Bjelovar i Split

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Bjelovarski športski savez gluhih. Najuspješnije ženske ekipe bila je Pula 1 i Pula 2 , a najuspješnija muška ekipa u 1. ligi je ekipa Rijeke. Ovom prilikom čestitamo pobjednicima, a posebno ženskim ekipama iz Pule koje su pokazale da su zaista stvarno najuspješnije gluhe kuglačice u Hrvatskoj.

U muškoj konkurenciji Riječani su uvjerljivo pobijedili Varaždin i Bjelovar, a Split je zauzeo posljednje mjesto.
Kao najistaknutiji pojedinac pokazao se Ivica Jolić iz Rijeke sa ukupno 548 srušena čunja.

Rezultati:

1. Žene- ekipno (PDF)
2. Muškarci- ekipno 1. liga (PDF)

U Zagrebu, 15.05.2009.

Izvještaj sastavio:
TD za kuglanje
Miroslav Gotovac

 

IZVJEŠĆE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STRELJAŠTVU ZA MUŠKE ZRAČNI PIŠTOLJ 10 m, 26.04.2009., VARAŽDIN

26.04.2009. održano je državno prvenstvo u streljaštvu u disciplini zračni pištolj 10 m za muškarce. Nastupilo je ukupno 10 najboljih natjecatelja iz : Varaždina, Osijeka, Zagreba i Zadra .

Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji u disciplini pištolj je Boris Gramnjak iz Zagreba sa 554 krugova koji je popravio prošlogodišnji rezultat za 8 krugova. Drugo mjesto zauzeo je Zvonimir Vitić iz Varaždina sa 538 krugova, a treće mjesto zauzeo je Mario Šimegi sa 536 krugova također iz Varaždinskog kluba.

Važno je naglasiti da su gotovo svi gluhih strijelci popravili rezultat u odnosu na prijašnje godine i to nas sve osobito veseli.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Čestitamo Varaždinskom športskom savezu gluhih na domaćinstvu i odličnoj organizaciji natjecanja.

Rezultati:

1. Muškarci- pojedinačno (JPG)

U Zagrebu, 05.05.2009.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG – Nevenka Kolarić

 

IZVJEŠĆE SA 1. DIJELA DRŽAVNOG PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU 18.-19.04.2009., VARAŽDIN

18. i 19.04.2009. u Varaždinu održano je državno prvenstvo u stolnom tenisu pojedinačno i ekipno za gluhe u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je 6 klubova: Slava Raškaj- Zagreb, Silent- Zagreb, Slavonac- Osijek, Belišće- Belišće, VŠDG- Varaždini, Galeb- Rijeka.

Organizator su bili Hrvatski športski savez gluhih i Varaždinski športski savez gluhih. Na čelu organizacijskog odbora bila gospođa Nevenka Kolarić. Delegat iz HŠSG Marijan Knežić, TD Milan Lijić, glavni sudac Nenad Abramović.

Ove godine po prvi puta biti će održana dva natjecanja koja će se bodovati za naslov državnih prvaka te za nastup na 21. Ljetnim olimpijskim igrama. Nadamo se da će se na ovaj način kvalitetne ekipe i pojedinci istaknuti te kvalitetnije pripremati i prezentirati Hrvatsku na velikim natjecanjima gluhih.

Najuspješnija žena bila je Rogar Ines iz kluba VŠDG- Varaždin, a ženski parovi Rogar Ines- Minđek Ela. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Bek Mladen kluba Silent- Zagreb, a u parovima Bek Mladen i Ivan Ištvanfi.

Rezultati:

1. Žene- pojedinačno (PDF)
2. Muškarci- pojedinačno (PDF)
3. Žene i muškarci- ekipno (PDF)
4. Žene i muškarci – parovi (PDF)
5. Trenutna rang lista za 2009. (PDF)

U Zagrebu, 05.05.2008.

Izvještaj sastavila:
Član IO HŠSG – Nevenka Kolarić

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.