POZIV: OBILJEŽAVANJE NACIONALNOG DANA HODANJA – 2. LISTOPADA 2021.

0

Na poziv međunarodne organizacije za rekreaciju (Sport za sve) svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta se obilježava Svjetski Dan hodanja.

Inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja, svake prve subote u listopadu, pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje Nacionalnog dana hodanja, 02. listopada 2021. godine, kojeg u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Pridružite nam se u Parku Vjekoslava Majera u subotu 02. listopada 2021. godine u 10.00 sati.

Aktivno obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provodi se s ciljem poticanja građana Grada Zagreba, prije svega onih koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Aktivnost će se održati u skladu s važećim preporukama Stožera civilne zaštite.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.