IZVJEŠĆE: 3. Sportski dan

0

Povodom Međunarodnog tjedna gluhih i Europskog tjedna sporta, Hrvatski sportski savez gluhih u suradnji sa Zagrebačkim sportskim savezom gluhih, organizirao je 25. rujna 2021. godine u Gradu mladih 3. Sportski dan.
Zagrebački klubovi prezentirali su svoje sportove, a djeca su već po završetku prezentacije znala u koji će se sport uključiti (Atletski klub Zagreb, Orijentacijski klub dr. Ivan Merz , MNK Uspinjača-Gimka).
Svoj program također je predstavio i Nastavno-klinički centar Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Roditelji su pokazali interes za znakovni jezik, sportsko-rekreacijski trening te nutricionističko i liječničko savjetovalište koje je provodio Centar za preventivnu medicini Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“.
Potreba za kretanjem jedna je od osnovnih ljudskih potreba, ne samo odraslih, već i djece. Djeca sve više provode vremena pred računalima, TV-om, mobitelima, a sve manje u prirodi. Hrvatski sportski savez gluhih kao krovna institucija brine se za našu djecu s oštećenjem sluha na način da provodi program Uključivanja djece i mladeži s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta i Univerzalnu sportsku školu te redovito organizira Sportske dane i drugo. Znamo da je tjelesna aktivnost jedan od preduvjeta za zdrav razvoj djeteta i da pozitivno utječe na: povećanje aerobne izdržljivosti, povećanje koštane i mišićne mase, razvoj motoričkih sposobnosti, bolje pamćenje i učenje, bolji san, imunitet djeteta…
Djeca sa šiltericama, zahvalnicama i osmijehom napustila su Grad mladih s našim obećanjem da ćemo održati i 4. Sportski dan.

Izvješće sastavila:
Dragana Tišma, prof. kineziologije

 

 

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.