9. Europsko prvenstvo gluhih u atletici, 20.- 25.07.2015., Bydgoszcs, Poljska

0

Nakon prošle godine i medalja na Europskom juniorskom prvenstvu gluhih, naša Laura Štefanac napravila je još jedan korak naprijed i ‘okitila’ se svojom prvom velikom međunarodnom seniorskom medaljom, u bacanju koplja stigla je do brončanog odličja!

Nastupala je i u bacanju kugle i diska te osvojila 5. mjesto, a za koplje smo znali da ima najbolju šansu koju je danas i fantastično iskoristila.

Već prvi hici na ovom bili su blizu 40 metara, a onda se ‘otvorilo’ u 3. i 4. seriji, pogotovo u 4. kada su suci izmjerili 41.45 što je u tom trenutku vrijedilo i srebrne medalje! Ipak, u zadnjoj seriji jedna konkurentica ju je uspjela prebaciti, ali mjesto na postolju s ovim hicima nije bilo upitno. Samo natjecanje (disciplina) ponudila je niz dobrih nastupa i posebno nam je drago što je naša članica jedna od onih koje su se posebno istaknule.

Postignuti rezultat vrlo je blizak ovogodišnjem osobnom rekordu od 41.69 i veseli što je Laura na ovako velikom natjecanju uspjela ponoviti svoje najbolje izdanje te je apsolutno zasluženo stigla do 3. mjesta.

Uz nju je na troskoku prvi put nastupao Marko Katalinić i s najboljim ovosezonskim rezultatom (13.76) ostvario dobar nastup i na koncu zauzeo 7. mjesto.

Laura Štefanac i hrvatska atletika ovdje je postigla vrlo dobre rezultate uz poseban naglasak na ovaj fantastičan uspjeh i povijesno Laurino postignuće koje vrijedi uvijek iznova pohvaliti tim više što je bila najmlađa u konkurenciji. Tijekom cijele sezone bila je izrazito dobra i konstantna što dokazuje samo velik broj osvojenih medalja na domaćim natjecanjima, a kao nagrada je tu stigao nastup za hrvatsku seniorsku reprezentaciju u Staroj Zagori i sada nova medalja na ovom natjecanju. Sezona još nije gotova za nju, a ima svakog razloga biti jako zadovoljna.

Čestitke sportašima i stručnom vodstvu

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.