17. ICCD Svjetsko prvenstvo -Šahovska olimpijada, 18. – 28.06.2014., Opatija, Hrvatska

0

Hrvatska šahovska reprezentacija gluhih zauzela je 4. mjesto na 17. ICCD Svjetskom ekipnom prvenstvu gluhih- Šahovska olimpijada koje se održalo od 08.- 28.06.2014. u Opatiji.

Naša šahovska ekipa u sastavu Darko Švec, Zlatko Klarić, Bogdan Božinović, Toni Vujčić, Goran Cechi, Emil Nikolić u jakoj konkurenciji 18 zemalja nisu uspjeli doći do željne medalje iako su branili naslov pobjednika navedenog natjecanja od prije 4 godine iz Estoril, Portugala. Zasluženo prvo mjesto pripalo je reprezentaciji Bugarske koja je natjecanje završila bez poraza u 9 kola uz 5 pobjeda i 4 remija.

Drugo mjesto pripalo je Poljacima, a treće Njemačkoj.

U ženskoj konkurenciji nastupilo je 8 reprezentacija, a naša ženska ekipa koja je po prvi put nastupila na navedenom natjecanju u sastavu Ana Vuljanić, Kristina Špilek, Kristina Komljenović zauzela je solidno 6 mjesto.

Na natjecanjima u Opatiji je sudjelovalo više od 150 natjecatelja, a osim ekipnog muškog i ženskog dijela natjecanja održan je i 5. Otvoreni međunarodni šahovski turnir za gluhe, 1. Juniorsko svjetsko prvenstvo za gluhe, 3. Svjetsko prvenstvo u brzopoteznom šahu za gluhe, te 32. ICCD Kongres.

Naši natjecatelji nastupili su i na 5. Otvorenom međunarodnom šahovskom prvenstvu za gluhe. Nikola Perković zauzeo je 11. mjesto, Tvrtko Golemović 15. mjesto, Petar Čertan 21. mjesto, Vladimir Dolinar 22. mjesto, a Juro Piljić 25. mjesto.

Natjecanje je kratko posjetio i Predsjednik RH g. Ivo Josipović koji je pozdravio natjecatelje, zaželio puno uspjeha svima i uveličao ovaj događaj na čemu se iskreno zahvaljujemo Predsjedniku.

Više o samom natjecanju možete vidjeti na službenim stranicama natjecanja : www.wdtc2014.org/hr/

Hrvatskoj šahovskoj reprezentaciji gluhih čestitamo na dobrom uspjehu i ovom prilikom zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji ovog natjecanja, a posebno šah klubu E4, gradu Opatiji, sucima te svima ostalima koji su dali svoj doprinos ovom natjecanju.

Hrvatski športski savez gluhih

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.