10. Europsko prvenstvo gluhih u rukometu,14.-21. travnja 2012., Lignano Sab

0

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih uspješno je startala na 10. europskom prvenstvu gluhih koja je održana u Lignano Sabbiadoro.

Kao i na svim dosadašnjim prvenstvima reprezentacija Hrvatska slovi za glavnog favorita za osvajanje zlata, a najveći konkurenti su reprezentacije iz Njemačke i Srbije.
Na prošlom europskom prvenstvu u Beogradu (2008.), reprezentacija Srbije je osvojila zlatnu medalju, Hrvatska srebrnu, a Njemačka brončanu medalju. Očekivalo da će se i na ovom prvenstvu odlučiti o medaljama nakon odigranih međusobnih susreta ove tri spomenutih reprezentacije. No, dogidole se neočekivano iznenađenje u kojem je Srbija protiv Turske, unatoč pobjede, izgubila je 10:0 odlukom sudaca jer je jedan srbijanski reprezentativac nastupio sa slušnim pomagalom, što prema propozicijama natjecanja nije dozvoljeno.

U susretu između reprezentacije Hrvatske i Turske, nakon vodstva tijekom cijele utakmice, naši rukometaši su pobijedili sa 29:27 (10:9). Nisu se najbolje snašli u vrlo čudnom kriteriju talijanskih sudaca, pa su čak 22 minute igrali s igračem manje, a u jednom trenutku s dva igrača manje.Velikim požrtvovanjem naših igrača i dobrim obranama naših vratara (Havić i Šagovac) uspješno su utakmicu priveli na kraju.

U dosadašnjim trima susretima protiv Mađarske, Turske i Italije, najuspješniji strijelci bili su Crnojević sa 22 i Bošnjak sa 20 golova.

Očekujemo nastavak borbe za zlatnu medalju sa reprezentacijama Njemačke i Srbije.

Više o samom natjecanju možete pogledati na www.edso.eu

Foto: Željko Hrsan HŠSG

Športski pozdrav,

Hrvatski športski savez gluhih

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.