10. ep u skijanju za gluhe, 22.02. – 02.03.2012., Davos- Švicarska

0

Želimo Vas obavijestiti da je naša gluha skijašica Rea Hraski na 10. Europskom prvenstvu u skijanju za gluhe koje se održalo od 22.02. do 02.03.2012.- Davos, Švicarska osvojila ukupno 5 srebrnih medalja u svih pet disciplina za seniorke na EP i ukupno 5 zlatnih medalja u juniorskoj konkurenciji na EP.

Isti rezultat Rea Hraski ostvarila je na 1. Svjetskom kupu u skijanju za gluhe koji se održao u isto vrijeme u Davosu , u Švicarskoj.

Prvo mjesto u Slalomu zauzela je iskusnija skijašica Tereze Kmochova iz Češke.

Više o samom natjecanju i rezultatima možete pogledati na službenim internat stranicama: www.ecalpineskiing2012.com kao i na www.edso.eu

Kratki osvrt na natjecanje:

Spust je bio prvi izazov. Imao je 6 skokova, 4 umjetna i dva prirodna, a nakon prvog dijela Rea je imala prednost od – 0,27s. Nažalost, u drugom dijelu staze napravila je dvije velike pogreške i na kraju zaostala +0,73s i završila na drugom mjestu.

U kombinaciji koja se vozila po iznimno teškim uvjetima (20cm novog snijega) nakon spusta Rea je bila treća. Ipak, u slalomu je vozila solidno i došla na drugo mjesto.

U SG Rea je osvojila treću srebrnu medalju sa 17 stotinki sekunde iza Tereze Kmochove koja je opet bila najbrža.

Četvrtog dana Europskog prvenstva u skijanju za gluhe slijedila je utrka veleslaloma u kojoj je Rea na kraju bila druga, sa samo 0,04s iza Kmochove. Ipak, ostao je dojam da je tu Rea bila najbliže pobjedi obzirom da je u drugoj vožnji, usprkos dvjema pogreškama, bila brža od Kmochove za 0,1s.

Rea: „Jako sam zadovoljna postignutim rezultatima. Dala sam sve od sebe, ali Terezu Kmochovu teško je bilo pobijediti. Obzirom da je ona iskusna FIS skijašica, mislila sam da će razlike biti veće, ali već na treninzima spusta osjetila sam da bi mogla biti blizu u brzim disciplinama. Istovremeno evidentan je bio i napredak ostalih gluhih skijašica, prije svega Veronike Grygarove iz Češke, te Beatrice Brunnbauer iz Austrije…”

Dosadašnjih 5 hrvatskih srebrnih medalja posebno dobivaju na važnosti kada se usporede sa jednom skijaškom velesilom kao što je Austija koja je u tijeku natjecanja osvojila jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Neupitno je da uspjeh naše najbolje gluhe športašice Ree Hraski ujedno predstavlja još jedan velik uspjeh hrvatskog alpskog skijanja.

Čestitamo Rei Hraski na ovom izvanrednom uspjehu !

Športski pozdrav,

Hrvatski športski savez gluhih

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.