Zaprati nas
uključi se  >

1. Svjetsko prvenstvo gluhih u Alpskom skijanju.- 23.02. – 02.03.2013., Nesselwang- Njemačka (2)

Naslovna  /  
Novosti  /  
1. Svjetsko prvenstvo gluhih u Alpskom skijanju.- 23.02. – 02.03.2013., Nesselwang- Njemačka (2)

Proteklog vikenda slalom utrkom završilo je Svjetsko prvenstvo u skijanju za gluhe. Naša Rea Hraski ponovo je bila srebrna. Pobjednica je bila Tereza Kmochova (CZE), a brončanu medalju osvojila je Amanda Goyne (USA).

Uz srebra u spustu i superveleslalomu, pa spomenuto slalomsko srebro, Rea je do srebra stigla još i u superkombinaciji, dok je u veleslalomu uzela broncu. Uz Reinog oca i trenera, Željka Hraski, ovom velikom Reinom uspjehu znatno je svojim iskustvom doprinijeo i bivši skijaški reprezentativac Ivan Olivari, koji je posebno angažiran za potrebe ovog Svjetskog prvenstva.

“Znali smo da Rea ima šansu za postolje u svim disciplinama, ali da će to biti baš u svih pet – to nitko nije očekivao”, složni su u timu.

5 medalja, a niti jedna zlatna možda nekome može izgledati dosadno, javljaju također iz Reinog tabora dodajući kako je ipak svaki dan to bila neka druga trka i neka nova borba. Na primjer, u veleslalomu, gdje je Rea osvojila “samo” broncu, iza sebe je kao četvrtu ostavila dvostruku olimpijsku pobjednicu u ovoj disciplini, iskusnu Amandu Goyne iz SAD-a. Također, usporedbe radi, jedna svjetska skijaška velesila kao što je Austrija osvojila je ukupno tek 3 medalje, uključujući skijašice (5) i skijaše (6).

Reina ekipa u svakom je slučaju presretna ostvarenim rezultatima, a za zlato očigledno treba još puno raditi, zaključuju u Reinom timu ističući ujedno kako do Zimskih olimpijskih igara za gluhe ima još dvije godine, kako je Rea još vrlo mlada (ima tek 21 godinu) i pred njom je još sve “otvoreno”. Inače, u sjeni ovog velikog natjecanja održano je i Svjetsko juniorsko prvenstvo u skijanju za gluhe gdje je Rea Hraski pobijedila u svim disciplinama, što dodatno govori o njenim potencijalima u skijaškom svijetu gluhih.

“Sada ćemo se malo odmoriti i onda brzo vratiti realnosti, treninzima i dodatnim pripremama za finale Europskog kupa koje se od 15. do 17. ožujka održava u Flumserbergu u Švicarskoj”, posljednja je, za sada, poruka iz tima Ree Hraski.

Rei žalimo još puno dobrih rezultata, a više o samom natjecanju možete pogledati na stranicama http://www.2013skiing-wc.dg-sv.de

Športski pozdrav,

Hrvatski športski savez gluhih

Matični broj: 3837181
OIB: 59944829246
Žiro račun (HPB) IBAN: HR2523900011100018512

Ponosni sponzori
Maksimirska 51a, 10 000 Zagreb | +385 1 3705 506 | +385 91 345 2502 | hssg@hssg.hr
Website by Ascentia Digital
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram