1. Seminar edso za žene u športu, 06.- 09.10.2011., Prag, Češka

0

Europska športska organizacija gluhih (EDSO) organizirala je 1. Seminar za žene u športu koji se održao u Pragu, Češka od 06.- 09.10.2011.

Na seminaru sudjelovale su i dvije predstavnice iz Hrvatskog športskog saveza gluhih gđa. Nevenka Kolarić, član IO HŠSG, i gđa. Melani Lušić, kordinatorica za žene u športu HŠSG.

Na seminaru raspravljalo se o statusu žena u šport gluhih te o jednakosti muškaraca i žena u športu gluhih i športu općenito.

Svaka sudionica seminara održala je predavanje na temu i objasnila kakve su specifičnosti u svakoj pojedinoj zemlji u EU te kakav je status žena u športu.

Posebno je istaknuto na koji način se boriti protiv spolne diskriminacije i kako unaprijediti sustav športa da bude ravnopravan za sve sudionike i u svim segmentima, svoga djelovanja.

Seminar su vodili Therese Rollvén predavačica EDSO iz Švedske, Juha-Matti Aaltonen tajnik EDSO i Björn Röine predsjednik EDSO.

Hrvatski športski savez gluhih zahvaljuje EDSO na organizaciji ovog važnog seminara.

Hrvatski športski savez gluhih posebnu pažnju će i dalje posvećivati ženama u športu u svim segmentima športa od športskih terena pa sve do upravljačkih funkcija u športu.

Športu kao pokretu jedna od temeljnih odrednica je borba protiv diskriminacije i u tom smjeru ćemo i dalje djelovati.

Športski pozdrav,

Podijeli objavu.

Komentari nisu dozvoljeni.