Uslijed pandemije COVID-a 19 HSSG donio je sljedeću odluku:

Odluka o produženju obustave sportskih događanja u nadležnosti HSSG-a

 

Vlada Republike Hrvatske na 226. sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine usvojila je Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, a koji se između ostalog odnosi i na sektor športa.

 Navedenim Zaključkom, od ponedjeljka, 27. travnja, omogućava se trening športašica i športaša I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a Nacionalni stožer civilne zaštiteje objavio preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene športaše moći odvijati

Sukladno epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj preporuku je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti kako bi se treninzi mogli održavati, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije trajanja treninga.

 

Sve odluke Stožera Civilne zaštite nalaze se na poveznici:

https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja, sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19:

Izmjena Odluke o nužnim mjerama…

 

Odluka Stožera Civilne zaštite o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu baljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19:

Odluka – dječja igrališta III

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je preporuke za treninge sportaša za vrijeme trajanja pandemije:

Preporuke-za-treninge-u-zatvorenom_2

Sport_rekreacija_na_otvorenom-10-05

Preporuka-za-trening-športaša-i-športašica-I.-I-II.-kategorije-u-pojedin…

 

Sve opće i posebne preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nalaze se na poveznici:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Close Menu